Quantcast

Newtec dodá zařízení pro Astra2Connect pro Ka pásmo

| Tisk

logo Společnosti SES a Newtec podepsaly dohodu na poskytování největší evropské satelitní širokopásmové sítě Astra2Connect s novou generací Ka pásmových terminálů Sat3Play a související hub infrastruktury.

SES v současné době poskytuje broadbandový internet a VOIP (voice over IP) služby pro více než 80 tisíc domácností a malých podniků po celé Evropě s využitím technologie Newtec v Ku pásmu s rychlostí stanování dat až 6 Mbit/s.

Díky této nové dohodě bude Newtec poskytovat další generaci Ka pásmových terminálů poskytující vyšší rychlost stahování až 10 Mbit/s a samoinstalační službu Point&Play. Newtec také posílí stávající terminály Astra2Connect koncovým uživatelů v Ku pásmu, aby se pro ně mohla zvýšit rychlost až na 10 Mbit/s. Tyto terminály Ka Ready poskytují snadný a levný přechod z Ku pásma do Ka bandu.

Upgrade stávajících terminálů koncovým uživatelům a další generace Ka pásmových terminálů představují rychlosti nad 10 Mbit/s a jsou součástí strategie SES dostat své služby na další úroveň. Ve čtvrtém kvartále 2012 SES zvýší rychlost Astra2Connect díky dalším několika spot beamům v Ka pásmu, které budou na palubě satelitů Astra 2F, Astra 2G a Astra 2E. Tyto družice budou vyneseny v letech 2012 až 2014 a budou pracovat na pozici 28,2°E.

"Nyní máme možnosti zvýšit naši stávající službu na 10 Mbit/s," řekl Patrick Biewer, generální ředitel společnosti Astra Broadband Services (ABBS), dceřiné společnosti skupiny SES. "S kapacitou v Ka pásmu přicházejí investice do budoucí technologie k podpoře vyšších rychlostí a rozšíření služeb," řekl.



Serge Van Herck, CEO společnosti Newtec je přesvědčen, že terminály Sat3Play a huby pomohou SES dále rozšiřovat jeho dosah do oblastí se špatnou terestrickou infrastrukturou, přičemž mají být služby konkurenceschopné. "Budoucnost broadbandových služeb pro klienty jsou na satelitu v Ka pásmu. Je to proto, že celková kapacita nabízená dalšími komerčními pásmy nemůže se vyrovnat s novými požadavky. Rychlost stahování dat přes Astra2Connect a objemy se zvýší během let a tyto nové terminály Sat3Play pro Ka pásmo umožní další rozšíření nabídky."

Newtec a SES představí Ka pásmový terminál na IBC 2011, který se bude konat v Amsterdamu v době od 8. a 13. září 2011. Výrobek bude představen SES v sálu 1 na stánku B 51.

redakce





Reklama




Vybrané články