Quantcast

Analogové vysílání Novy z Pradědu pokračuje i po 1. listopadu

| Tisk

logo V reakci na některé zavádějící informace, které se v posledních několika dnech objevily v médiích, TV Nova potvrzuje, že její analogové vysílání z vysílače Praděd pokračuje i po 1. listopadu 2011, a to na kanále 50.

Televize Nova chce svým divákům poskytnout dostatek času pro přechod na digitální vysílání, a proto se s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) dohodla na dočasném pokračování analogového vysílání z Pradědu, a to na kanále 50, na kterém původně do 31. října 2011 vysílal program ČT1.



logo Na původním kanále 53 došlo k ukončení analogového vysílání Novy v noci z 31. října na 1. listopadu 2011 a o půlnoci 31. října bylo na tomto kanále spuštěno digitální vysílání multiplexu 2, jak bylo stanoveno Technickým plánem přechodu (TPP). Od 1. listopadu je tak analogová Nova z Pradědu šířena na kanále 50. Přemístění analogového vysílání TV Nova na kanál 50 bylo konzultováno a schváleno ČTÚ.

Chtěli jsme našim divákům poskytnout dostatečný čas na to, aby měli možnost si pořídit s dostatečnou časovou rezervou set top boxy a bezproblémově přejít na digitální vysílání. Přechod střihem neumožňoval žádný souběh analogového a digitálního vysílání, jak tomu bylo a je v ostatních lokalitách, a naši diváci na Jesenicku by tak měli oproti ostatním lokalitám v České republice přechod na digitální vysílání komplikovanější, což pro nás bylo nepřijatelné,“ říká Jan Andruško, generální ředitel televize Nova.

Marie Fianová





Reklama




Vybrané články