Quantcast

Multiplex 4 s novými vysílači Náchod, Vyškov a Vsetín

| Tisk

logo Společnost Digital Broadcasting uvedla do testovacího provozu další tři vysílače pro multiplex 4 pro dokrytí bílých míst v Česku – Náchod, Vyškov a Vsetín.

Dokrýt část Královéhradeckého kraje má za úkol nový dokrývač Náchod - Dobrošov. Vysílač pracuje na K44 (658 MHz) s horizontální polarizací a výkonem 158 Watt. Vysílač se nachází v nadmořské výšce 619 metrů.

Pokrytí Jihomoravského kraje má zlepšit dokrývač Vyškov, nacházející se v nadmořské výšce 293 metrů. Vysílač pracuje na K46 s horizontální polarizací v SFN síti s vysílači Brno - Barvičova, Brno - Jihlavská, Hodonín a Znojmo - Deblinek. Dokrývač Vyškov má ERP 100 Watt.



Nejvyšší výkon z nových dokrývačů multiplexu 4 má Vsetín - Lysá Hora (ERP je 251 Watt). Dokrývač pracuje rovněž na K46 (674 MHz) a nachází se ve Zlínském kraji v nadmořské výšce 575 metrů.

Podle údajů provozovatele multiplexu 4 pokrývá tato celoplošná síť již 91,3 procent obyvatel České republiky. Multiplex 4 šíří programy skupiny NOVA (TV Fanda, TV Smíchov, TELKA, Nova Cinema) a POHODA (RELAX, REBEL). V některých regionech ČR je také součástí sítě Inzert TV.

redakce





Reklama




Vybrané články