Quantcast

ORF plánuje nekódované vysílání

| Tisk

ORFRakouská veřejno-právní televize plánuje do budoucna nekódované satelitní šíření pořadů ORF. V úvahu přicházejí dvě možnosti: buď nekódované bloky pořadů na obou okruzích ORF1 a ORF2, tak jak je známe z vysílání České televize v paketu Czech Link a nebo kompletní nekódované vysílání druhého programu ORF, na který by byla koncentrována vlastní tvorba.

Kdy bude vysílat ORF nekódované pořady ještě není přesně stanoveno. Musejí se totiž vyřešit některé právní problémy.



Paket ORF je vysílán na družici Astra 1 (pozice 19.2E), na kmitočtu 12,692 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. V balíku jsou vysílány oba terestrické TV kanály ORF1 a ORF2 včetně regionálních okének, dále pak turisticko-informační TW1 a ORF Sport a dále pak rádia veřejno-právního rakouského rozhlasu.

TV stanice ORF1 a ORF2 jsou zatím kódovány jen systémem BetaCrypt1. V nejbližších měsících zde ale dojde k zásadní změně - ORF bude od 1.4.2003 kódovat pořady také systémem CryptoWorks. Souběžné kódování programů ORF systémy BetaCrypt1 a CryptoWorks potrvá pouze do konce tohoto roku. Od začátku r. 2004 bude ORF používat jen kódovací systém firmy Philips - CryptoWorks.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články