Quantcast

Novinky freeSATu: Prima HD, Filmbox Premium HD a WAU

| Tisk

logo Programová nabídka satelitní placené televize freeSAT se dnes rozšiřuje o 4 nové programy. Z toho dva jsou poskytovány ve vysokém rozlišení (HDTV) - Filmbox Premium HD a Prima HD. Dále jsou v nabídce WAU a Prima Comedy Central. První tři uvedené stanice byly již v době publikování zprávy v provozu z kapacity operátora Slovak Telekom (ST). Kanál Prima Comedy Central se zatím na satelitu Thor neobjevil.

Filmbox Premium HD - je synonymem zábavy a klienti satelitní televize freeSAT jako první si budou moci vychutnat tuto stanici v HD rozlišení. Stanice je ideální pro diváky, kteří chtějí sledovat nejlepší filmy ještě před tím, než se objeví na komerčních stanicích.

technické parametry - Filmbox Premium HD:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,977 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Prima HD je česká privátní televize a určená pro diváky všech věkových kategorií. V poslední době se zaměřuje především na seriály. Vedle známých zahraničích akvizicí silně investuje i do vlastní produkce. Prima HD přináší kriminálky, zábavu, rodinné pořady, telenovely i celovečerní filmy.

technické parametry - Prima HD:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,053 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Cílovou skupinou slovenské stanice WAU jsou především mladé a aktivní ženy a tomu je přizpůsobené i programové schéma programu. Základem nabídky jsou slovenské a zahraniční reality show, telenovely a romantické filmy. Nechybí ani dokumenty, filmy a krimi seriály. Stanice je součástí slovenské nabídky freeSATu. Pozor! Program je poskytován v MPEG-4/SD. Pro příjem je proto nutný novější set top box, který podporuje tento formát.

technické parametry - WAU:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,053 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Prima Comedy Central se zaměřuje komediální seriály, sitcomy, animované sitcomy i stand-up komedie. Program přináší českou i zahraniční produkci, všechny pořady jsou dostupné v češtině. Kanál Prima Comedy Central je umístěn do české nabídky freeSATu.

technické parametry - Prima Comedy Central:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,843 GHz
polarizace: vertikální


SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Vedle čtyř nových stanic dochází i k jedné programové změně ve slovenské nabídce freeSATu. Maďarský zpravodajský kanál Echo TV se přesouvá na pozici 39.

kanáljazyková stopabalíkpozice
WAUslovenskáfreeSAT medium HD31 (SK)
Filmbox Premium HDčeskáFilmbox Pak74 (CZ/SK)
Prima HDčeskáfreeSAT medium HD31 (CZ)/36 (SK)
Prima Comedy CentralčeskáfreeSAT medium HD33 (CZ/SK)
Echo TVbez změnybez změny39 (SK)


redakce





Reklama




Vybrané články