Quantcast

VU+ UNO 4K SE - zbrusu nový a vymakaný Ultra HD satelitní přijímač

| Tisk

Firma AB-COM, s.r.o. jako oficiální distributor značky VU+ přinese koncem tohoto roku na náš trh dlouho očekávanou novinku, satelitní přijímač VU+ Uno 4K SE. Jedná se již v pořadí o čtvrtý satelitní přijímač značky VU+, který umožňuje příjem Ultra HD (UHD) programů.

Server parabola.cz se opět stává prvním odborným webem u nás, který čtenářům přináší exkluzivní podrobnou recenzi tohoto přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 1 - VU+ UNO 4K SE, přední panel (foto výrobce)

Výrobce přijímačů VU+ nyní přichází s modelem, který vylepšuje vlastnosti svého předchůdce VU+ Uno 4K. V čem se vlastně verze VU+ Uno 4K SE liší od původního modelu?

Stručně řečeno, přijímač je velikostně větší než jeho starší bratříček, výkonově stejně silný, má navíc LCD TFT displej, HDMI vstup a možnost vložení pevného disku přímo do přijímače pomocí elegantního výměnného šuplíku. Navíc má na předním panelu i stand-by tlačítko, tedy nikoliv jen LED kontrolku jako to má VU+ Uno 4K.


obrázek

▲ Obr č. 2 - VU+ UNO 4K SE, zadní panel (foto výrobce)

Přijímač obsahuje velké paměti Flash (eMMC) 4GB a RAM 2 GB (DDR4 DRAM). Srdcem přijímače je dvoujádrový ARM procesor Broadcom s hodnotou 12000 DMIPS a s taktovací frekvencí 1,7 GHz.

I zde je použita technologie výměnného tuneru, v přijímači je standardně osazen dvojitý DVB-S2 FBC satelitní tuner, který umožňuje příjem obou norem DVB-S i DVB-S2 a je schopen zpracovávat SD, HD a UHD signály v kompresích MPEG-2, MPEG-4/H.264 a v kompresi HEVC/H.265. Přijímač pracuje v Ultra HD rozlišení 2160p (tzv. 4K).


obrázek

▲ Obr č. 3 - VU+ UNO 4K SE, dálkové ovládání (foto výrobce)

Místo duálního satelitního FBC DVB-S2 tuneru lze do přijímače vložit FBC DVB-C kabelový tuner. Dále bude možné použít duální DVB-T2 pozemní tuner a nový DVB-S2X duální FBC tuner, oba tyto tunery výrobce VU+ připravuje pro uvedení na trh během začátku příštího roku.

Přijímač má k dispozici dva rychlé USB 3.0 porty. Ethernet má samozřejmě rychlost 1 Gbps.

VU+ Uno 4K SE má zabudovaný jeden univerzální dekodér a jeden CI slot pro vložení libovolných dekódovacích modulů. Nahrávání je možné uskutečnit na pevný disk, který se vkládá do elegantního šuplíku na zadní straně přijímače. Samozřejmostí je nahrávání přes USB 3.0 port na flash disk nebo na sítové úložiště (NAS)


obrázek

▲ Obr č. 4 - VU+ UNO 4K SE, externí IR čidlo (foto výrobce)

V alternativním softwaru VTI, který vychází z výrobního image, je k dispozici podpora pro hybridní televizní vysílání HbbTV, HDMI CEC a mnohé další užitečné funkce. Nechybí ani funkce transcoding, funkce Quad PIP (4 obrazy na TV) a funkce FastScan pro rychlé vyhledávání programů satelitní televize Skylink.

Popis přijímače

Přijímač je dodáván v černém provedení s rozměry 280 x 225 x 50 mm (Š x H x V). Je tedy o něco větší než jeho straší bratříček Vu+ Uno 4K. Na předním panelu je podsvícené tlačítko stand -by a pěkný 2,4“ LCD TFT barevný displej. Slot vestavěného universálního dekodéru a jeden CI slot se nachází na zadním panelu přijímače. Nad nimi je umístěn i výměnný šuplík pro vložení pevného disku.

Na zadním panelu přijímače jsou dva F konektory označené jako LNB IN (vstupy dvojitého satelitního výměnného FBC tuneru), optický S/PDIF konektor, klasický RS 232 konektor je nahrazen RJ11 konektorem, který lze zároveň použít pro připojení externího IR čidla, dva USB 3.0 porty.


obrázek

▲ Obr č. 5 - VU+ UNO 4K SE, pohled pod kapotu

Analogový AV výstup již zde žádný nenajdete. Nově je zde k dispozici HDMI vstup.

Samozřejmostí je HDMI konektor ve verzi 2.0 pro připojení k vaší LCD nebo Plazma TV. Nechybí zde ani síťové rozhraní Ethernet 1 Gbit/s a konektor pro připojení napájecího zdroje se síťovým vypínačem.

Součástí balení je také stručný manuál, HDMI kabel, externí IR čidlo, šroubky pro připevnění pevného disku do výměnného šuplíku a napájecí zdroj 12V/3,5A.


obrázek

▲ Obr č. 6 - VU+ UNO 4K SE, info lišta

Příjem programů a chování přijímače

Do přijímače jsem nejprve nainstaloval můj oblíbený alternativní image VTI, tentokráte již ve verzi 13.0.1. Samozřejmě jsou k dispozici také další alternativní image od jiných týmu jako Open ATV apod. Osobně preferuji pro přijímačů VU+ výhradně image VTI týmu.

Protože se jedná již o čtvrtý UHD přijímač s ARM architekturou výrobce VU+, tak prakticky vše je již plně funkční a dolaďují se detaily, zejména nové funkce v image VTI 13.

Vývojový tým VTI se nyní spíše zaměřuje na různé dodatečné funkce. Přijímač je rychlý jako drak. Prodleva při přepínání mezi programy je cca 1-2 sec. podle typu programu. Při zapnuté funkci Fast Channel Change je to do 1 sec.


obrázek

▲ Obr č. 7 - VU+ UNO 4K SE, přehled programů

Přijímač umožňuje uložit do paměti neomezené množství televizních a radiových programů.

Opět je zde použit dvojitý výměnný satelitní tuner, který se muže pyšnit označením FBC tzv. Full Band Capture. Jedná se přesně o ten samý typ, co je použit v předchozích modelech VU+ Uno 4K a VU+ Ultimo 4K.


obrázek

▲ Obr č. 8 - VU+ UNO 4K SE, simple EPG

Každý FBC tuner se chová tak, že obsahuje další tři „virtuální“ tunery. Dvojitý FBC tuner tak přináší dva fyzické a šest „virtuálních“ tunerů. Dohromady tedy máme k dispozici 8 satelitních tunerů! Virtuální tuner je propojen smyčkou s fyzickým tunerem.

Můžete nahrávat až z 8 různých frekvencí (transpondérů) současně, omezeni jste pouze polaritou, pásmem a polohou DiseqC přepínače pro každý FBC tuner. Pokud tedy jeden program nahráváte a chcete druhý program z jiné frekvence nahrávat (nebo třeba někam streamovat), tak přijímač použije virtuální tuner, pokud je druhý nahrávaný program se stejnou polaritou jako první nahrávaný program a je vysílán ve stejném frekvenčním pásmu.

Pokud tomu tak není, přijímač automaticky zvolí druhý FBC tuner. Tuner pracoval výborně a je schopný vyhledat kanály v rozsahu symbolových rychlostí SR cca 1,2-45 Msym/s v normách DVB-S a DVB-S2 (QPSK + 8PSK).


obrázek

▲ Obr č. 9 - VU+ UNO 4K SE, multi EPG

Přijímač tak bez problémů naladí multiplexy s vysokou přenosovou rychlostí SR jako např. ruský paket MTS na družici ABS-2 na pozici 75° východně nebo programy BBC na pozici 27,5° západně. Prosím, pokud napíši, že tuner je schopen něco vyhledat, neznamená to, že přijímač to také bude dekódovat, mám tím na mysli programy BBC na pozici 27,5° západně, které jsou zakódované v systému podmíněného přístupu BISS, jsou zde navíc šifrované PMT pidy a programy nejsou určeny pro DTH příjem.

Předmětem recenze nemůže být pirátský příjem satelitních programů! To uvádím pro některé zvídavé čtenáře, kteří pak v diskusi spekulují, jak jsem to vlastně v recenzi myslel. Příjem většiny SCPC kanálů s nízkou přenosovou rychlostí SR byl bezproblémový. Pozor při ladění kanálů s nižší přenosovou rychlostí než 2 Msym/s je nutno správně nastavit hodnotu „pilot“.


obrázek

▲ Obr č. 10 - VU+ UNO 4K SE, hlavní menu

Citlivost/selektivita dvojitého výměnného satelitního tuneru je vynikající, což je jistě také příjemné, testováno tentokrát na programech britské BBC na satelitu Astra 2 na pozici 28,2° východně. Rovněž příjem v C pásmu přijímači nečinil žádné problémy. Zvuková stopa se ukládá na danou předvolbu a samozřejmě lze uložit levý nebo pravý audio kanál.

Kvalita obrazu byla excelentní, tak jako u jeho staršího bratříčka VU+ Uno 4K. Samozřejmě pokud nechcete degradovat kvalitu obrazu z Ultra HD (4K) vysílání, tak musíte použít 4K televizor a rozlišení nastavit na 2160p, nicméně i na Full HD TV je obrázek vynikající.

K přijímači jsem připojil externí VU+ USB Turbo tuner, který jsem v minulosti na webu parabola.cz představil zde.


obrázek

▲ Obr č. 11 - VU+ UNO 4K SE, konfigurace tunerů

Tento externí VU+ USB Turbo tuner umožňuje příjem digitálního pozemního vysílání v normě DVB-T/T2 nebo digitálního kabelového vysílání v normě DVB-C. Instalace je velmi jednoduchá, stačí jen připojit tento tuner do jednoho ze dvou USB3.0 portů, restartovat přijímač, nakonfigurovat tuner v menu VTI a už můžete tuner používat. Spolupráce tuneru s tímto přijímačem byla zcela bez potíží.

Tuner naladil všechny dostupné pozemní multiplexy v mé lokalitě příjmu, Vyzdvihnul bych zde velmi vysokou citlivost tuneru, což poznám podle možnosti příjmu DVB-T2 vysílání rakouské televize ORF, který je již v mé lokalitě na hraně příjmu.


obrázek

▲ Obr č. 12 - VU+ UNO 4K SE, manuální hledání

Samozřejmostí je také bezproblémový příjem DVB-T2 přechodové sítě č.12 Českých Radiokomunikací (v mé lokalitě 28. kanál), kde se používá kodek HEVC. Zde se aktuálně vysílá 15 našich komerčních programů ve video rozlišení 960 x 540p, audio AAC-HE. Všechny programy tuner naladil v automatickém režimu ladění.

Takto jsem získal v přijímači vlastně devátý tuner (8 satelitních a 1 hybridní). Protože přijímač podporuje kodek HEVC/H.265 jste tak připraveni na budoucí standard pozemního digitálního vysílání DVB-T2/HEVC, který se bude u nás od roku 2021 používat.

Dálkové ovládání se používá nový typ, který vypadá téměř identicky s novým typem dálkové ovladače, který jsem představil zde. Tohle dálkové ovládání je ale komplet černé a má navíc tlačítko „Timer“ a komunikuje výhradně v režimu IR, nikoliv v režimu Bluetooth.


obrázek

▲ Obr č. 13 - VU+ UNO 4K SE, FastScan

Tento typ je stejně výborný jako předchozí typ dálkové ovládání, kvalitně provedený a má široký úhel rozsahu použití. Opět lze jim i ovládat TV a má možnost změny IR kódu, takže v jedné místnosti můžeme mít až 4 VU+ přijímače, aniž by se mezi sebou dálková ovládání hádala.

Přijímač má i vestavěný OSD teletext. České a slovenské znaky se zobrazují v pořádku včetně diakritiky. Elektronický programový průvodce je výborný. Samozřejmě vzhled a funkce záleží na použitém skinu. České a slovenské znaky se na programech Skylink a freeSAT zobrazovaly v pořádku. Stačí jen mít správně doplněný soubor „encoding.conf“ o nové transpondéry.


obrázek

▲ Obr č. 14 - VU+ UNO 4K SE, Satfinder

Azbuka se na kanálech paketů NTV+, Trikolor TV a MTS zobrazovala také korektně a to i na LCD TFT displeji. Přijímač umí zobrazit EPG na několik dní dopředu, pokud je provider vysílá. Načítání informací je bleskové, EPG lze cachovat na vybrané úložiště.

V image VTI 13.0.1 je k dispozici i podpora hybridního televizního vysílání HbbTV. Vyzkoušel jsem HbbTV na programech ČT, Nova a Prima. Vše rychlé a zcela bez problémů.


obrázek

▲ Obr č. 15 - VU+ UNO 4K SE, nastavení Fast Channel Change

K dispozici je také plně funkční webový prohlížeč Chromium OS a také funkce transcoding. Transkódování streamu je vhodné pro chytré telefony nebo tablety. K dispozici je široká škála nastavení parametrů transkódovaného streamu. Transkódovat lze libovolný SD nebo HD program, u UHD programů to zatím není možné.

Samozřejmostí je klasické streamování programů (tedy v originální kvalitě) do PC nebo z/do jiného linuxového přijímače. Pro tento účel se používá v menu položka „Kanály-přenos z jiného přijímače“, tento plugin je již nainstalován v image VTI.


obrázek

▲ Obr č. 16 - VU+ UNO 4K SE, nastavení transcodingu

Snad jen malé poznámka, v jednu chvíli můžete streamovat více programů současně a několik programů nahrávat. Vše záleží na vytížení 1 Gbps linky a lokální sítě.

Co se týká přehrávání multimediálních souborů, bez problému pracují videa typů avi, divx, xvid, mov, mkv, m2ts, flv a wmv. Audio soubory wav, mp3, wma a DTS přehrával přijímač bez problémů.

Protože přijímač podporuje kodek HEVC/H.265, tak lze přehrát videa s tímto kodekem do rozlišení 4K, testoval jsem řadu videí s různým rozlišením v HEVC a přehrávání bylo zcela bez potíží. Přijímač si také bez problému poradil s testovacím MKV souborem „Jellyfish-40-Mbps.mkv 10bit“ 1080p s vysokým datovým tokem 40Mbps, uložené na vestavěném pevném disku v přijímači.


obrázek

▲ Obr č. 17 - VU+ UNO 4K SE, pluginy

Zpracování AAC audio stop bylo bez potíží. Audio HE-AAC bylo bez problémů (zkoušeno na radiích Českého rozhlasu). Audio Dolby Digital+ (E-AC3) také pracovalo v pořádku.

Funkce PIP (obraz v obraze) pracovala také bez potíží. U HD nebo SD programů není žádné omezení a PIP funguje bezvadně. V hlavním okně lze zobrazit také UHD program, v malém okně je plynulý jen HD nebo SD program. Takto je to u všech dosavadních UHD satelitních přijímačů.

Poměrně nedávno byla do VTI přidána funkce Quad PIP. Tato funkce umožňuje zobrazit 4 programy najednou na obrazovce a elegantně se mezi nimi přepínat. Díky technologii FBC tuneru je možný výběr z velkého množství programů.

Funkce DLNA server nebo DLNA prohlížeč je nutné doinstalovat přes pluginy. Ve VTI je také obsažena funkce „Mini TV“. Aktivací této funkce se objeví na LCD TFT displeji na předním panelu přijímače živé televizní vysílání. I UHD programy jedou na displeji zcela plynule.


obrázek

▲ Obr č. 18 - VU+ UNO 4K SE, rozšířené menu

VU+ Uno 4K SE má vestavěný HDMI vstup na rozdíl od svého staršího bratříčka Vu+ Uno 4K. Do toho vstupu můžeme připojit externí zdroj obrazu a ten pak zobrazit přímo na TV nebo v okně v režimu PIP. Dokonce z tohoto zdroje můžete na přijímači nahrávat. Funkce nahrávání ještě není odladěna, problém je s nahráváním audia z HDMI vstupu.

K dispozici je samozřejmě oblíbený plugin Fastscan pro rychlé vyhledávání programů satelitního operátora Skylink, který je již v image VTI 13.0.1 nainstalován. Prozatím není k dispozici multimediální prostředí KODI.

Přenosová rychlost mezi VU+ Uno 4K SE a PC dosahovala na 1 Gbit/s lince přes FTP kolem 80 MB/s, tedy naprostá spokojenost. Přijímač je možné ovládat pomocí webového rozhraní v PC (které je úplně přepracované) nebo pomocí mobilního zařízení, příslušné aplikace jsou k dispozici zdarma.

Doba startu přijímače (bootování) se softwarem VTI a řadou nainstalovaných pluginů je cca 30 sekund. Vyzkoušel jsem si udělat zálohu celého image včetně všech nainstalovaných pluginů a poté tuto zálohu použít pro obnovení přijímače, vše proběhlo bez problémů.


obrázek

▲ Obr č. 19 - VU+ UNO 4K SE, Quad PIP

Přístroj se zahřívá standardně, ventilační otvory jsou po všech stranách přijímače. Procesor je chlazen masivním pasivním chladičem. Kryt přijímače je kovový na rozdíl od jeho staršího bratříčka VU+ Uno 4K. K napájení přijímače se používá externí zdroj 12V.

Spolupráce s vestavěným dekodérem a CI slotem

Přijímač má k dispozici jednu čtečku vestavěného univerzálního dekodéru a jeden CI slot pro vložení dekódovacího modulu. Čtečku je nutné oživit instalací vhodného softcamu, v případě platformy ARM se nabízí Gbox nebo oblíbený Oscam. Instalace softcamu a jeho konfigurace je v rukou uživatele nebo slušného prodejce, který již vše nachystá pro zákazníka podle typu jeho dekódovací karty.

Pod vhodnou (!) verzí oscamu bez problémů fungují naše dekódovací karty ICE Irdeto Skylink (na kterých dosud nebylo aplikováno zvýšené zabezpečení operátorem), karty ICE Irdeto freeSAT, karty Irdeto slovenské veřejnoprávní televize RTVS a Conax karty slovenské satelitní platformy Antik Sat.


obrázek

▲ Obr č. 20 - VU+ UNO 4K SE, volba skinu

Karty M7 Irdeto Skylink nebo ICE/Irdeto karty Skylink na kterých již bylo aplikované zvýšené zabezpečení operátorem nelze použít v interním dekodéru!

Takovouto kartu satelitní operátor Skylink doporučuje používat výhradně v certifikovaných modulech Irdeto Skylink Ready, který vložíte do CI slotu na zadním panelu přijímače. Je proto velmi důležité, aby satelitní přijímač měl k dispozici CI slot. Přijímače bez CI slotu nebude v budoucnu možné pro příjem satelitní televize Skylink používat (minimálně placené programy).

Vyzkoušel jsem dekódovací moduly SMIT Irdeto CI+ a Neotion DUAL Irdeto s kartou Skylink. Pozor, aby modul pracoval v přijímači korektně je nutné v menu přijímače nastavit hodnotu „High bitrate support“ na „ANO“.

U modulu Neotion DUAL Irdeto nepracovala funkce Dualdecrypt na rozdíl od továrního firmwaru. Důvod je velmi jednoduchý, VTI již má implementovanou podporu pro CI+ moduly, takže je chování jiné než v klasickém CI rozhraní. Tato chyba v CI+ implementaci je u VTI od začátku.


obrázek

▲ Obr č. 21 - VU+ UNO 4K SE, HbbTV ČT

Poté jsem vyzkoušel nový dekódovací CI+ modul Skylink Viaccess CAM701 s integrovanou „kartou“ Skylink. I tento modul pracoval s přijímačem bez problémů, ovšem opět bez funkce dual decrypt.

Dále jsem otestoval CI+ modul DIGI Nagra pro dekódování programů Nová DIGI TV satelitního operátora Digi Slovakia (stejný modul používá Nova DIGI CZ). Dekódování programů bylo zcela bez potíží. PIN dekódovací karty lze uložit do paměti přijímače a poté již není třeba ho zadávat u pořadů věkově omezené na hodnotu 18+ v EPG, což je velká výhoda.

Poté jsem vyzkoušel dekódovací modul Panaccess pro příjem satelitní platformy Pantelio na družici Belintersat 1. Dekódování programů Pantelio, kde se používají transpondéry s velmi vysokým datovým tokem cca 111 Mbps, přijímač nezvládnul.

Pro naše dekódovací moduly CI+ Irdeto Skylink Ready nebo CI+ Nagra DIGI není CI+ sběrnice třeba, tyto moduly pracují bez potíží i v běžném CI slotu. Jinak je to u mnoha dekódovacích modulů zahraničních, které pracují pouze v CI+ slotu.


obrázek

▲ Obr č. 22 - VU+ UNO 4K SE, YouTube TV přehrávač

Vyzkoušel jsem ruský dekódovací modul DRE-Crypt Trikolor TV CI+ 1.3 pro příjem programů největší satelitní platformy v Evropě ruské Trikolor TV. Modul pracoval s přijímačem bez potíží. Mohl jsem tak sledovat programy vysílané v HD/HEVC a samozřejmě programy v UHD/HEVC.

Dále jsem vyzkoušel francouzský modul Neotion Fransat CI+ 1.3 pro příjem platformy Fransat z Eutelsatu 5 West A na pozici 5° západně. Příjem byl zcela bez potíží. Další francouzský modul Aston Minisat HD, který také slouží pro příjem Fransat se vůbec v přijímači nedetekoval.

Dekódování programů ruské satelitní platformy MTS z pozice 75° východně pomocí modulu Irdeto CI+1.3 nebylo úspěšné. Operátor používá transpondéry s vysokým datovým tokem cca 90 Mbps, kódované programy již VU+ nezvládne dekódovat.

Spolupráce s interním pevným diskem, nahrávání

Do přijímače lze vestavět pevný disk o velikosti 2,5“. Je zde použita šuplíková metoda, tedy přijímač není třeba rozdělávat a potřebná kabeláž je již v přijímači. Na zadním panelu se nachází výměnný šuplík, kam se vloží pevný disk, příslušné šroubky pro upevnění disku jsou součástí balení.


obrázek

▲ Obr č. 23 - VU+ UNO 4K SE, záznamy na HDD

Pro účely testování jsem zvolil SATA SSD pevný disk Samsung 850 EVO s kapacitou 500 GB. Spolupráce s diskem byla výborná. Nahrávání i přehrávání SD, HD a UHD programů bylo zcela bez potíží.

Nahrávat lze také na pevný disk nebo flash disk připojený do některého ze dvou USB 3.0 portů na zadním panelu přijímače. Samozřejmostí je nahrávání na externí síťové úložiště NAS. VU+ Uno 4K SE podporuje formáty EXT4, EXT3, EXT2, NTFS a FAT32.

Celkový počet současně nahrávaných programů závisí na výsledné velikosti datového toku. Tradiční omezení je u kódovaných programů, kde přijímače zvládnou nahrávat maximálně 7 až 8 kódovaných programů současně. Tento přijímač příjemně překvapil, šlo nahrávat až 13 kódovaných programů současně. Maximum je prozatím softwarově nastaveno na 15 volných a kódovaných programů.

V praxi jistě tolik programů nahrávat nebudete, ale je dobré vědět, že přijímač je opravdu velmi silný.


obrázek

▲ Obr č. 24 - VU+ UNO 4K SE, aktualizace VTI

Přijímač samozřejmě nahrává v dekódovaném tvaru, protože interní čtečka je přijímačem sdílena. Pro účely nahrávacího testu jsem využil všech 8 různých frekvencí současně, které mi FBC technologie duálního satelitního tuneru nabízí.

Pokud při nahrávání programů používáme dekódovací modul, je vhodné postupovat podle návodu zde. Image VTI disponuje pro 4K modely VU+ s FBC tunerem unikátní funkcí nahrávání kódovaných záznamů a jejich pozdější automatické dekódování.

Převíjení záznamů pracuje bezvadně u SD, HD i UHD nahrávek. Samozřejmě pracuje také posuv po skocích pomocí numerických tlačítek. Záznamy lze pomocí příslušného pluginu stříhat a přenášet na libovolné místo ve vaší síti. Střihový plugin je již v image VTI 13.0.1 nainstalován.


obrázek

▲ Obr č. 25 - VU+ UNO 4K SE, o přijímači

Závěr

VU+ Uno 4K SE je high endový satelitní přijímač, který podporuje příjem Ultra HD vysílání s kodekem HEVC/H.265. Přijímač vyniká velmi vysokou rychlostí, samozřejmostí je perfektní obraz a zvuk. V přijímači je vestavěna jedna čtečka univerzálního dekodéru a jeden CI/CI+ slot pro vložení dekódovacího modulu.

Nahrávací možnosti jsou díky technologii FBC tunerů prakticky neomezené. Přijímač si hravě poradí s přehráváním multimedií včetně videí s vysokým datovým tokem.

Za zapůjčení přijímače děkuji společnosti AB-COM, s.r.o.



Tento satelitní přijímač bude možné zakoupit na e-shopu dovozce (naskladnění se očekává 2.1.2018, dovozce doporučuje si udělat včas objednávku, protože z počátku může být počet přijímačů limitovaný):

VU+ Uno 4K SE (FBC-S/S2 tuner) (pro zákazníky z ČR)

VU+ Uno 4K SE (FBC-S/S2 tuner) (pro zákazníky z SR)

Doporučená maloobchodní cena: 6990,- CZK s DPH nebo 269,- € s DPH

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články