Quantcast

Majitel Skylinku kupuje freeSAT, UPC Direct a Focus Sat

| Tisk

logo Lucemburská mediální skupina M7 Group, jeden z předních evropských poskytovatelů placené televize a majitel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, kupuje aktivity UPC DTH - satelitní platformy freeSAT, UPC Direct a Focus Sat.

M7 Group dnes oznámila, že kupuje satelitní platformy od společnosti Liberty Global plc, která v současnosti provozuje pay-tv v České republice a na Slovensku pod značkou freeSAT, v Maďarsku pod brandem UPC Direct a v Rumunsku pod názvem FocusSat.

UPC DTH v současné době dodává služby pro zhruba 800 tisíc zákazníků.

logo Uzavření transakce podléhá schválení regulačními úřady a očekává se, že bude dokončena v první polovině roku 2019.

"Pro nás je to velmi logická akvizice, která nám umožňuje konsolidovat aktivity satelitní televize Skylink na českém a slovenském trhu a zároveň rozšířit naše evropské působení o dva nové trhy," uvedl Hans Troelstra, CEO společnosti M7 Group. "Kromě toho budeme moci na těchto dvou nových trzích rozšiřovat svoji hybridní satelitní a OTT televizní platformu. Na našich stávajících trzích využívá OTT platformu již 15 až 20 procent zákazníků," dodal.



Společnost M7 Group provozuje své DTH platformy na satelitech Astra 3B (23,5°E) a Astra (19,2°E). Patří mezi ně česko-slovenský Skylink, nizozemský Canal Digitaal, belgické TV Vlaanderen a TéléSAT, rakouskou HD Austria, německou Diveo a distribuční platformu M7 Deutschland provozovaná na družici Eutelsat 9B (9°E). Vedle DTH služeb provozuje i online služby - mj. v Česku a na Slovensku Skylink Live TV a v Nizozemí online.nl.

Po akvizici UPC DTH bude M7 Group v Česku a na Slovensku aktivní na pozicích 23,5°E a 0,8°W/1°W. Zda dojde k přelaďování antén bude rozhodnuto v dalších týdnech.

redakce





Reklama




Vybrané články