Quantcast

V Česku může vysílat další teleshoppingový kanál ABC TV

| Tisk

Na českém televizním trhu může působit další teleshoppingová stanice. Regulátor udělil licenci kanálu s názvem ABC TV. Svoji dostupnost může rozšířit také Praha TV.

Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním 10. zasedání konaném v úterý 4.6.2019 udělil terestrickou licenci společnosti ABC TV broadcasting, s.r.o. (dříve LUXUSOUTLET s.r.o.) na program s názvem ABC TV.

Podle licenčních podmínek bude ABC TV teleshoppingovým programem, který bude vysílat 24 hodiny denně v českém jazyce na území České republiky.

Licence pro ABC TV k šíření prostřednictvím pozemních vysílačů platí 12 let.

Půjde již v pořadí o druhou stanici, která bude nabízet produkty prostřednictvím televizní obrazovky. V pozemním multiplexu RS7 již vysílá stanice s názvem TV GALERIE.



Svoji dostupnost může rozšířit regionální stanice Praha TV. Regulátor na stejném zasedání udělil provozovateli, společnosti PRAHA TV, s.r.o., licenci pro internetové vysílání.

Praha TV vysílá regionální zpravodajství a publicistiku, dokumenty. Program vysílá 24 hodiny denně v češtině. Doposud se program vysílal jen prostřednictvím pozemních vysílačů v rámci regionálního multiplexu RS4 společnosti Prague Digital TV (PDTV) na K46 (674 MHz) z pražských vysílačů Ládví, Strahov a Zelený pruh.

redakce





Reklama




Vybrané články