Quantcast

Klenot TV se satelitní i terestrickou licencí

| Tisk

Na českém televizní trhu se začínají rozšiřovat televizní stanice zaměřené na nakupování prostřednictvím televizní obrazovky. Po programech GALERIE TV a ABC TV chce v Česku a na Slovensku vysílat i stanice Klenot TV.

Zatímco v zahraničí teleshoppingové stanice zažily největší rozvoj před 10 až 20 lety, teprve nyní provozovatelé objevují český trh, kde ještě relativně nedávno nepůsobil žádný kanál tohoto žánru.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 19. zasedání konaném 19. listopadu 2019 rozhodla o udělení licence společnosti Emporia Style s.r.o. pro terestrické a satelitní vysílání programu Klenot TV. Obě udělené licence platí 12 let. Klenot TV bude první ze tří teleshoppingových stanic, která bude vysílat přes satelit.



Podle licenčních podmínek bude Klenot TV teleshoppingová a reklamní televize, která bude vysílat 24 hodiny denně v českém jazyce. Satelitní distribuce umožňuje poskytovat program na území České republiky a Slovenska. Proto regulátor informoval svůj protějšek na Slovensku, Radu pro vysílání a retransmisi, že na slovenském území se může vysílat česká stanice Klenot TV s českou licencí.

Stávající dva teleshoppingové programy ABC TV a GALERIE TV se vysílají prostřednictvím pozemních vysílačů v rámci regionální DVB-T sítě RS7 (Regionální síť 7) provozovatele Progress Digital.

redakce





Reklama




Vybrané články