Quantcast

Rádio 7 začalo vysílat v češtině přes Skylink

| Tisk

Ze satelitu je možné přijímat další bezplatnou rozhlasovou stanici v češtině. Na kapacitě operátora platformy Skylink, společnosti M7 Group, začala vysílat stanice Rádio 7 v češtině.

Rádio 7 CZ je křesťanská rozhlasová stanice, která vysílá 24 hodiny denně. Podle oficiálních stránek radio7.cz provozovatel klade důraz na mluvené slovo a především na biblické poselství. Na každý týden připravuje 55 pořadů. Stanici provozuje společnost Trans World Radio (TWR-CZ). Od 10. září 2019 vysílá celodenně v češtině, zpočátku jen na internetu a od dnešního dne také pro všechny domácnosti s příjmem programů ze satelitu. Vysílání je šířeno nekódovaně ( FTA) a pro příjem tak není nutná žádná přístupová karta a předplatné.

Společnost TWR-CZ byla založena v roce 1990 a původně připravovala křesťanské programy pro jiné vysílatele - TWR-I, ČRo Plzeň nebo Rádio Proglas. Žádnou stanici ale tehdy neprovozovala.

Rádio 7 vzniklo jako společný projekt česko-slovenského internetového a satelitního křesťanského vysílání. V roce 2003 založila česká společnost TWR-CZ a slovenská TWR-SK (dnes TWR-Media) firmu T.W.Radio s.r.o. registrovanou na Slovensku. Tato společnost provozovala stanici Rádio 7, která odstartovala v roce 2006. Později se objevila i na satelitu a internetu.

Původní Rádio 7 byl česko-slovenským projektem. Česká redakce TWR-CZ zajišťovala pro tuto stanici 12 hodin programu denně. Zbývajících 12 hodin připravovala slovenská redakce TWR-Media. V letošním roce se obě společnosti rozhodly oddělit své vysílání s tím, že společné česko-slovenské vysílání bude na satelitu ukončeno k 31.12.2019. Od Nového roku bude k dispozici v češtině už jen nový samostatný program Radio 7 CZ.

technické parametry

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900 ksymb/s


FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Radio 7 CZ
service id: 14153
audio PID: 5320 (česky, MPEG)
CA systém: žádný, FTA

redakce





Reklama




Vybrané články