Quantcast

Sport 5 odstartovala v DVB-T muxu RS7 a DVB-T2 PS13 a multiplexu 24

| Tisk

logo Sportovní kanál Sport 5 se stěhuje do nových vysílacích sítí. Od dnešního dne mohou diváci stanici přijímat v multiplexech společností Progress Digital a Digital Broadcasting.

Firmy Digital Broadcasting a Progress Digital, podnikatele Radima Pařízka, rozšířily terestrické multiplexy o stanici Sport 5. Ta byla doposud dostupná na klasickou pozemní anténu prostřednictvím konkurenční regionální vysílací sítě 8 (RS8), která by měla skončit - stejně jako ostatní regionální sítě - na konci června 2020 spolu s ukončením vysílání v DVB-T. Zatím není jasné, zda v jaké podobě ovlivní dokončení druhé digitalizace stávají epidemie způsobená koronavirem COVID-19.

Ve starém standardu vysílá Sport 5 v rámci regionální vysílací sítě 7 (RS7) prostřednictvím společnosti Progress Digital. Stanice je prostřednictvím této sítě dostupná zhruba každé druhé televizní domácnosti.



Vyšší pokrytí území České republiky s programem Sport 5 nabízejí nové vysílací sítě v DVB-T2 - konkrétně přechodový multiplex 13 (PS13) a finální multiplex 24. Tyto dvě sítě jsou dostupné v závislosti na tom, zda v regionu byl již dokončen přechod na DVB-T2.

Sport 5 vysílá tradiční ale i nové atraktivní sporty. Přináší prestižní sportovní akce, diskusní pořady z vlastního studia nebo hudební soutěžní show Ukaž se!

redakce





Reklama




Vybrané články