Quantcast

Prima požádala o licenci pro další kanál

| Tisk

Provozovatel české televizní skupiny Prima, společnost FTV Prima, hodlá patrně opět rozšířit svoji nabídku televizních stanic a domácího regulátora médií požádal o udělení dalších vysílacích licencí.

FTV Prima podala žádosti o udělení dalších vysílacích licencí pro stanici s pracovním názvem "Prima ?" (název: Prima s otazníkem). Název může být dodatečně upraven, jako se tomu stalo v minulosti. Pozorní čtenáři si vzpomenou, že se stejným názvem (Prima ?) požádala o licenci pro svůj doposud nejnovější projekt Prima Star, který se již vysílá v pozemním multiplexu, na satelitu i u vybraných kabelových operátorů.

Společnost FTV Prima i tentokrát chce licence pro pozemní vysílání a zvláštní přenosové systémy.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Sídlo společnosti FTV Prima

Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) se bude požadavky vysílatele zabývat na některém z dalších zasedání.

Při spuštění stanice Prima Star jsme na stránkách parabola.cz spekulovali o možném 11. kanálu provozovatele s ohledem na doposud nespuštěné původní projekty s časovým posunem Prima MAX +1 a Prima KRIMI +1. Vše nasvědčuje tomu, že místo těchto timeshiftových programů bude nakonec provozovat dva jiné - Prima STAR a ještě jeden kanál se zatím neznámým názvem a obsahem.

Kdy nová stanice odstartuje zatím není známo. Nabízí se spuštění kanálu během podzimu letošního roku, kdy jsou největší investice do televizní reklamy a Prima potřebuje další stanici, na kterou by mohla další reklamu umístit.



FTV Prima aktuálně provozuje již 10 lineárních kanálů - hlavní stanici TV Prima, tentýž program s časovým posunem Prima +1 a tématické programy - mužský Prima COOL, ženský Prima LOVE, dokumentární Prima ZOOM, filmový kanál Prima MAX, krimi stanici Prima KRIMI, zpravodajský kanál CNN Prima NEWS, hvězdný kanál Prima STAR a mezinárodní kanál Prima PLUS, který se vysílá na Slovensku.

Televizní diváci se mohou těšit na další programové novinky. Během podzimu začne vysílat program pro ženy Nova Lady od provozovatele TV Nova. Stanice Prima ? může být dalším z chystaných projektů.

redakce





Reklama




Vybrané články