Quantcast

Šlágr může spustit další kanál Šlágr Originál

| Tisk

Televizní skupina Šlágr se může rozšířit o další tématický televizní program. Provozovatel získal na Slovensku vysílací licenci pro nový kanál s názvem Šlágr Originál ("Šláger Originál").

Pro zbrusu nový kanál Šlágr Originál získala licenci společnost Československá Muzika, spol. s.r.o. na posledním zasedání slovenského regulátora médií RVR (Rada pro vysílání a retransmisi). Jde v pořadí o třetí licencovaný kanál provozovatelem na Slovensku. Připomeňme, že již dříve vysílatel získal licenci pro stanice Šlágr Premium a Šlágr Muzika, které již vysílají. Zatímco první je určen pro placené televizní platformy, druhý je dostupný i zdarma prostřednictvím pozemního vysílání. Stanici Šlágr Muzika šíří celoplošný DVB-T2 multiplex 24 operátora Digital Broadcasting. Na českém a slovenském trhu ještě působí stanice Šlágr 2, která je licencovaná v Česku.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Záběr z vysílání Šlágr Premium

Koncem října byla ukončena distribuce stanice Šlágr TV v pozemním vysílání. Šlo o jedinou distribuční platformu, kde bylo možné tento program přijímat. Od července všichni ostatní televizní operátoři nabízejí divákům jiný kanál - Šlágr Muzika.



Nově licencovaná stanice Šláger Originál se zcela zaměří na doplňkové vysílání - nabízení produktů prostřednictvím televizní obrazovky. Cílovou skupinou stanice mají být diváci ve věku od 15 do 54 let. V teleshoppingu má převažovat nabídka s nahrávkami hudebních děl různých žánrů středního proudu a rocku, tj. popové hudby a vysílání se má s teleshoppingem zaměřit zejména na nabídku produktů a služeb pro domácnost, hobby, sport, zdraví, kulturu, cestování a ostatní oblasti zdravého životního stylu.

Šlágr Originál bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu ve slovenském a českém jazyce. Stanice bude šířena v DVB-T/DVB-T2 v České republice a dále prostřednictvím satelitu.

redakce





Reklama




Vybrané články