Quantcast

Konec Šlágr 2, Klenot TV, start Šlágr Originál

| Tisk

Na českém a slovenském televizním trhu došlo s příchodem nového měsíce k několika významným změnám. Skončila teleshoppingová stanice Klenot TV a také Šlágr 2. Naopak odstartoval nový kanál Šlágr Originál (Šláger Originál).

Konec Klenot TV

Nakupování prostřednictvím obrazovky na stanici Klenot TV skončilo. Stanice zastavila vysílání přes pozemní vysílače (DVB-T2 multiplex 24) a satelit (Astra 3B, 23,5°E). V době publikování zprávy se na satelitu ještě vysílala statická obrazovka stanice s logem a kontaktními údaji.

Společnost Emporia Style s.r.o. požádala českého regulátora o vysílací licence pro pozemní a satelitní vysílání v říjnu 2019. Obě licence získal žadatel koncem listopadu téhož roku. Na satelitu vysílala od září 2020.

Program Klenot TV se zaměřoval na prodej šperků skrze televizní obrazovky.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Šlágr Originál - záběr z příjmu stanice

Konec Šlágr 2, start Šlágr Originál

Z českého a slovenského trhu zmizela hudebně-teleshoppingová stanice Šlágr 2. Stanice byla v nabídce některých poskytovatelů televizních služeb. Vysílala s licencí udělenou českým regulátorem médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání). Společnost Šlágr TV, která program provozovala, je v likvidaci. Pod českou licencí skončil dříve i hlavní kanál Šlágr TV.



Společnost Československá muzika, s.r.o. nedávno u slovenského mediálního regulátora RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) získala licenci pro satelitní i terestrické vysílání programu Šlágr Originál ("Šláger Originál").

Šláger Originál se zcela zaměří na doplňkové vysílání - nabízení produktů prostřednictvím televizní obrazovky. Cílovou skupinou stanice mají být diváci ve věku od 15 do 54 let. V teleshoppingu má převažovat nabídka s nahrávkami hudebních děl různých žánrů středního proudu a rocku, tj. popové hudby a vysílání se má s teleshoppingem zaměřit zejména na nabídku produktů a služeb pro domácnost, hobby, sport, zdraví, kulturu, cestování a ostatní oblasti zdravého životního stylu.

Změny u televizních operátorů

V pozemním českém DVB-T2 multiplexu 24 se místo programu Šlágr Muzika vysílá nový kanál Šlágr Originál. Původně poskytovaný kanál Šlágr Muzika již není dostupný na klasickou pozemní anténu.

Podobně u ostatních operátorů se na místě stanice Šlágr Muzika šíří stanice Šlágr Premium. A operátoři, kteří poskytovali stanici Šlágr 2 nyní šíří stanici Šlágr Muzika.

redakce





Reklama




Vybrané články