Quantcast

Dnes startuje nový program v češtině - AXN

| Tisk

logoV kabelových sítí v České republice a na Slovensku dnes startuje akční kanál AXN. Program bude zahrnovat vrcholné hollywoodské, evropské a mezinárodní programy, zvláště pak akční seriály, filmy, adrealinové sporty a reality show se zaměřením na všechny milovníky napětí. AXN bude vysílat v češtině 24 hodiny denně.

Jako první zavádí kanál AXN do své nabídky ve zhruba 150 000 domácnostech kabelová společnost Karneval (sfúzované TES Media a Intercable). Se společností UPC Česká republika, provozovatelem největší kabelové televize a placené satelitní televize UPC Direct, se jedná. Výsledek lze očekávat v řádu několika měsíců. V první vlně pak získá možnost sledovat kanál plný akčního napětí a dobrodružství 250 000 domácností v obou republikách.

Program AXN dnes startuje v celkem šesti evropských zemích. Společnost Sony Pictures Television International (SPTI) ve spolupráci s HBO Česká republika s.r.o. přináší stejný program AXN nejen do České republiky a Slovenska, ale i do Polska, Maďarska, Bulharska a Rumunska, lišit se bude jen odlišnou jazykovou verzí.

Jako první z placených satelitních služeb na nový program AXN zareagoval provozovatel paketu Cyfrowy Polsat. Tento program se v rámci testů objevil v minulých dnech na družici Hot Bird (13°E), na kmitočtu 12,322 GHz (polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, CA Nagravision). Parametry programu Service ID 7318, Video PID 353, Audio PID 354 polsky, 356 originál.

Přenosová trasa AXN pro kabelové sítě je již k dispozici na izraelské družici Amos-1 4°W), na kmitočtu 11,331 GHz (polarizace horizontální, SR 6670, FEC 3/4), Service ID 211, Video PID 210, Audio PID 200. Signál je kódován profi systém Power VU.

Charakteristika kanálu AXN
AXN patří ke skupině společnosti Sony Pictures Television International (SPTI), která sdružuje více než 30 rozličných globálních sítí a za níž stojí síla společnosti Sony Pictures Entertainment. Kanál AXN nabízí to nejlepší v oblasti akčních a dobrodružných pořadů a divákům po celém světě přináší dynamickou zábavu v rychlém tempu. Vzhledem k tomu, že cílovou skupinou programu jsou mladí dospělí diváci ve věku 18 - 34 let, AXN nabízí velkofilmy, nejúspěšnější akční seriály a reality show, prvořadé sportovní události alternativního charakteru a nejžhavější novinky z oblasti animace, a to vše 24 hodiny denně. Program AXN může sledovat přes 87 milionů domácností ve více než 46 zemích v Asii, latinské Americe a Evropě a mezi předplatiteli kabelové a satelitní televize se řadí k nejoblíbenějším. Internetová adresa AXN je www.axn.com .

Kdo je Sony Pictures Television International
Sony Pictures Television International stále rozšiřuje svou celosvětovou distribuci současných televizních seriálů, stejně jako starších filmů a televizních pořadů, televizním programům po celém světě. Mezinárodní sítě SPTI jsou klíčovou strategií společnosti vzhledem k jejímu dlouhodobému zaměření na globální trh. V současné době má 30 televizních kanálů ve více než 100 zemích, které jsou na celém světě dostupné více než 230 milionům diváků. Kromě celosvětové distribuce amerických seriálů uznává společnost SPTI i potřebu místní produkce pro náročnější diváky. Díky zastoupením v Brazílii, Francii, Německu, Hongkongu, Itálii, Mexiku, Španělsku a Spojeném království SPTI v současné době zajišťuje produkci v osmi státech a oblastech. SPTI je dceřinnou společností Sony Pictures Entertainment.



Kdo je Sony Pictures Entertainment
Sony Pictures Entertainment (SPE) je dceřinnou společností Sony Corporation of America (SCA), což je dceřinná společnost tokijské Sony Corporation. Globální aktivity SPE zahrnují filmovou produkci a distribuci, televizní produkci a distribuci, tvorbu a distribuci digitálního obsahu, celosvětové investice do televizních kanálů, akvizici a distribuci domácí zábavy, provoz studií, vývoj nových zábavních produktů, služeb a technologií a distribuci filmové zábavy v 67 zemích. Internetová adresa Sony Pictures Entertainment je www.sonypictures.com .

O HBO
Home Box Office (HBO) je nadstandardní filmový kanál, který byl založen před třiceti lety ve Spojených státech jako divize společnosti Time Warner Entertainment Company LP (v současné době AOL Time Warner Inc.). Mezi vlastníky společnosti v regionu patří Home Box Office (HBO), Sony Entertainment (SPE) a Buena Vista International Television (BVIT). HBO provozuje základní a placené kanály pro platformy kabelové televize, Direct-to-Home a MMDS po celé střední Evropě. HBO Central Europe v současné době provozuje 4 základní a 5 placených kanálů v 7 zemích.

Z informací HBO Česká republika

redakce





Reklama




Vybrané články