Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (38.)

| Tisk

AKTUALIZACE PRO MODULY ALPHACRYPT
Německá firma Mascom uvolnila 14.11.2003 novou verzi software pro populární moduly Alphacrypt. Nový soft je ve verzi 2.03.

Co je nového v aktuální verzi firmware: verze 2.03 má opět podporu kódovacího systému Cryptoworks, systém, který je používán u českých a slovenských programů pro DTH (Direct to Home). Předchozí verze software 2.02 kódovací systém Cryptoworks nepodporovala kvůli 'rychlé' implementaci podpory nových dekódovacích karet německé pay-tv Premiere.

Kde nalezneme update pro moduly AlphaCrypt: aktualizace je dostupná, jak se již stalo tradicí, na satelitu Astra 19.2°E, na transpondéru rakouské veřejnoprávní televize ORF, na frekvenci 12,692 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6.

Pro aktualizaci firmware v modulu Alphacrypt je nutné přepnout na některý z programů ORF, z menu modulu vybrat "Einstellungen" (Nastavení) > "Applicationen" (Aplikace) > "Automatische Suche auf dem Transponder" (Automatické vyhledávání na transpondéru). Z nabídky aktualizací vybrat "Update AplhaCrypt 2.03".

Připomeňme, že modul AlphaCrypt je modulem s podporou více kódovacích systémů. Podporuje kódovací systémy Irdeto, Betacrypt, Cryptoworks a Nagravision. Vzhledem k podpoře Cryptoworks (ta je implementována kvůli ORF) v CAM AlphaCrypt je modul oblíben i u našich diváků pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu. (podle DigitalFernsehen)

SMARTCARD SPLITTERS


Smartcard SplittersMáte více digitálních receiverů a pouze jedinou kartu, kterou byste chtěli používat ve všech receiverech současně? Pro tento případ existuje nové technické řešení - Smartcard Splitters. Redakce polského časopisu Satkurier otestovala Smartcard Splitters v "propojených" receiverech Opticum s modulem Aston CI (CA Seca Mediaguard), s dotovaným přijímačem Cyfry+ a s méně známým korejským přijímačem (opět s modulem Aston CI). Smartcard Splitters byl testován jak s kartou Sky Italia (Seca Mediaguard 2), tak i Cyfra+ (Seca Mediaguard 2). V obou případech díky jediné originální kartě s řešením Smartcard Splitters bylo možné na všech třech receiverech dekódovat placenou televizi.

Jediná karta běžně umožní příjem placené TV jen na jednom přijímači. Provozovatelé placené televize (u nás UPC Direct) zatím nenabízí více karet do jedné rodiny za jedno předplatné. Smartcard Splitters může být řešením pro tento požadavek zákazníků. Situace je podobná i u příjmu Czechlink, Slovak Link. Je-li v domácnosti více digitálních satelitních receiverů, může každý tímto způsobem sledovat svoji oblíbenou stanici. Zařízení nalezne i "vyšší" uplatnění - tj. dekódování programů více uživateli v jednom domě. Smartcard Splitters může být zajímavým řešením pro zákazníky, ale zároveň problémem pro provozovatele placené televize, kteří takto mohou přijít o možné abonenty.

redakce





Reklama




Vybrané články