Quantcast

Minimax expanduje do České republiky

| Tisk

MiniMaxRada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 22. zasedání, které se konalo od úterý 18. do pátku 21. listopadu 2003, zaregistrovala dva nové převzaté programy společnosti UPC Česká republika – Minimax Hungary a Limonádové RádiJO.

Minimax je první dětský kanál, který baví, vzdělává a vychovává mladé diváky. Minimax nabízí nejmladším divákům filmy a animované seriály a dokumentární programy.

V nabídce největšího kabelového operátora, společnosti UPC Česká republika, bude dostupná maďarská verze stanice MiniMax, která vysílá již od roku 2001. Přenosová trasa pro kabelové sítě je na známém distribučním izraelském satelitu Amos-1 (4°W), na kmitočtu 11,260 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4 na parametrech Video PID 762, Audio PID 769, Service ID 3 a také Video PID 2304, Audio PID 2305, Service ID 9. Oba signály jsou kódovány systémem Seca Mediaguard 1. Na této družici dále nalezneme české programy HBO Czechia, HBO2 Central Europe, SuperMax, Spektrum TV či AXN (vše v Power VU).

Minimax Hungary vysílá denně od 5.30 do 19.30 hodin.

Druhý zaregistrovaný program RRTV je Limonádové RádiJO. Stanice Limonádové RádiJO je projekt provozovatelů bývalého pražského terestrického Rádia Limonádový Joe.



Zda se program MiniMax objeví i v satelitní placené televizi UPC Direct si musíme počkat do příštího týdne, kdy společnost UPC Česká republika na tiskové konferenci představí své nové programy. Zařazení do UPC Direct je velmi pravděpodobné - program by se mohl objevit ve všech zemích, kde působí pay-tv UPC Direct (ČR, Slovensko, Maďarsko).

Na domácím trhu v současné době fungují dětské kanály Cartoon Network, Fox Kids a SuperMax, přičemž prvně dva uvedené jsou součástí pay-tv nabídky UPC Direct.

redakce





Reklama




Vybrané články