Quantcast

Skylink: Nejasno ohledně průzkumu o promo HD kanály

| redakce | tisk

Provozovatel satelitní platformy Skylink zatím neví, jakým způsobem provede průzkum zájmu o placené HD programy, které od podzimu nabízel v tzv. promo režimu. V tomto týdnu bylo nečekaně ukončeno promo MyZen HD.

MyZen HD spolu s bebe tv HD byly do nabídky platformy zařazeny do tzv. promo režimu koncem září 2009. Obě stanice se měly vysílat v nabídce operátora do konce ledna 2010. Začátkem nového roku měl být proveden u abonentů balíčku programů ve vysokém rozlišení (HDTV) průzkum o jaký ze dvou šířených programů mají zájem.

Nečekané odpojení MyZen HD (MelodyZen HD) způsobilo určité problémy provozovateli platformy. Ten teď bude muset hledat náhradní řešení jak zjistit zájem o testované produkty.

"O tom, jak bude probíhat průzkum zájmu o programy MyZen.tv a bebe tv HD dosud nemáme rozhodnuto. Nová skutečnost samozřejmě naše záměry značně ovlivnila. Samozřejmě existuje možnost dělat průzkum pouze na vzorku zákazníků s HDčkem aktivovaným třeba před 1. prosincem (kteří měli možnost MyZen.tv) vidět. Ale to jen spekuluji," řekl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník ze společnosti TradeTec, která spoluprovozuje zmíněnou platformu.

MyZen HD byl šířen na kapacitě holandské platformy Canal Digitaal. Provozovatel této služby se rozhodl ukončit promo a zařadit do své nabídky jiný kanál ve vysokém rozlišení - RTL4 HD.





Reklama




Vybrané články