Quantcast

SES pokračuje v růstu v Beneluxu

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) dnes oznámil, že v roce 2012 dále zvýšil svůj dosah v domácnostech v zemích Beneluxu na více než 1,2 milionu domácností. Jedná se o 19 procentní nárůst ve srovnání s předchozím rokem.

V Lucembursku se počet domácností přijímající signály přímo z flotily SES zvýšil o 16 procent. Tyto a další detaily jsou výsledkem ročního výzkumu SES Satellite Monitor.

Studie také ukázala, že 980 tisíc satelitních domácností v Beneluxu jsou nyní schopné přijímat vysílání z pozice 23,5°E, což je nárůst o 12 procent během roku 2012. V Nizozemí 93 procent všech domácností přijímá signály z pozice 23,5°E. Šest let od uvedené nové DTH pozice.

Satelity SES celkově přijímá 97 procent všech satelitních domácností v Beneluxu. Kromě toho všechny hlavní kabelové a IPTV provideři v Beneluxu využívají signály SES k další redistribuci. Celkově tak satelity SES dosahují do 11,8 milionů domácností v Beneluxu, 94 procent všech TV domácností v Beneluxu.

HD je důležitým faktorem v pokračujícím růstu satelitního dosahu SES v Beneluxu o čemž svědčí široké spektrum nizozemských a belgických HD programů přes Canal Digitaal, TV Vlaanderen a TéléSAT, které vlastní lucemburská mediální skupina M7 Group. Orbitální pozici 23,5°E využívá také pro přenos svých programů RTL Télé Lëtzebuerg a Chamber TV.

SES Satellite Monitor také potvrzuje rostoucí popularitu satelitního příjmu mezi lidmi, kteří cestují v Beneluxu a mimo něj. Více než 1/2 milionu nizozemských a belgických domácností přijímá TV a rozhlasové programy přes satelity SES na dovolené a těží tak z celoevropského pokrytí Astra 3B.

zdroj: SES





Reklama




Vybrané články