Quantcast

Nemáme zmrazené účty, reaguje operátor platformy Skylink

| redakce | tisk

Provozovatel největší česko-slovenské satelitní platformy Skylink nemá zmrazené účty. Reaguje tak na dezinformace, které se dnes objevily v deníku Lidové noviny a celou situaci vysvětluje.

"Na našich účtech je v každém okamžiku mnohem vyšší částka než 9,5 miliónu Kč," uvedl webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. "O zmrazení nebo zablokování tedy nemůže být řeči," říká. V současné době byla částka prozatímně - do vyřešení sporu - deponována ve prospěch ČTÚ. "Naše společnost s účty stále disponuje a může provádět veškeré účetní operace," uvádí Jaromír Glisník.

"Pevně věříme, že soud rozhodne v náš prospěch a rozhodnutí ČTÚ zvrátí," dodal Jaromír Glisník.

Pro zákazníky operátora platformy Skylink se nic nemění.

ČTÚ letos v létě vyměřil provozovateli satelitních platforem Skylink a CS Link pokutu ve výši 9,5 milionu korun za neohlášení poskytování komunikačních služeb v České republice. Operátor se hájil tím, že podle lucemburského regulátora nebylo potřebné se registrovat v České republice. Po rozhodnutí evropského soudu, který rozhodl ve prospěch ČTÚ, se firma v Česku zaregistrovala.





Reklama




Vybrané články