Quantcast

Astra potvrdila novou kapacitu pro M7 Group

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) uzavřel kontrakt s lucemburskou společností M7 Group na kapacitu na satelitu Astra 3B (23,5°E) pro česko-slovenskou satelitní platformu Skylink.

Nová mnohaletá dohoda umožňuje společnosti M7 Group šířit všechny HD programy veřejnoprávní České televize (ČT), stejně tak i další HD programy pro zákazníky platformy Skylink v České republice a na Slovensku.

Součástí dohody je i prodloužení smlouvy na původní kapacitu M7 Group pro satelitní platformu Skylink, která je přední satelitní televizní platformou na uvedených trzích. Skylink má více než 2 miliony zákazníků.

"Tato nejnovější dohoda se SES nám umožní uspokojit stávající a rostoucí poptávku spotřebitelů po lepší kvalitě obrazu a nových programech v České republice a na Slovensku, stejně jako nám umožní další posílení pozic na těchto vysoce konkurenčních trzích," uvedl Hans Troelstra, výkonný ředitel společnosti M7 Group.

Nová kapacita M7 Group je již v provozu a aktuálně šíří HD programy České televize (ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT24 HD a ČT:D HD/ ČT art HD, rozhlasové služby Českého rozhlasu (ČRo) a také programové pozice Novinka 1/2/3 a další dvě testovací pozice.

technické parametry nového transpondéru M7 Group:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 12,344 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články