Quantcast

Majitel Skylinku spouští v Belgii placenou televizi v DVB-T2

| redakce | tisk

Majitel belgické satelitní placené televize TV Vlaanderen, lucemburská mediální skupina M7 Group, spustí koncem tohoto roku ve Flandrech a Bruselu placenou televizi šířenou na klasickou pozemní anténu.

Služba se bude jmenovat Antenne TV a bude složena ze zhruba deseti televizních programů vysílacích skupin Medialaan (VTM, Q2, Vitalya), SBS Belgium (4, Vijf a Zes) a dalších.

Na klasickou pozemní anténu jsou ve Flandrech a Bruselu volně dostupné veřejnoprávní programy VRT (Een, Canvas a Ketnet).

"Existuje silná poptávka na trhu po nabídce programů s nejsledovanějšími televizními stanicemi za konkurenceschopnou cenu," řekl Yannick Altruy, country manager pro Belgii ve skupině M7 Group. "Antenna TV je ideální doplněk pro satelitní televizi. S menší nabídkou programů bude cena předplatného také nižší než je aktuální u TV Vlaanderen," dodal.

Služba Antenne TV bude nabízena prostřednictvím DVB-T2 sítě, kterou vlastní a provozuje společnost Norkring v nizozemsky hovořící části Belgie a Bruselu. "V dnešní době chceme sledovat živé televizní vysílání všude," uvedl Hans Troelstra, generální ředitel skupiny M7.

TV Vlaanderen bude nabízet CI+ modul pro Antenne TV s integrovanou dekódovací kartou za 39 eur. Kombinovaný DVB-T2 tuner, dekodér a CI+ modul bude v prodeji za 99 eur. Hardware bude na trhu od poloviny prosince letošního roku.

M7 Group provozuje v Česku a na Slovensku satelitní placenou televizi Skylink.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články