Quantcast

Banijay získala společnost Endemol

| redakce | tisk

Francouzsko-italská kupina Banijay získala nizozemsko-americkou společnost Endemol Shine Group, která je ve vlastnictví společnosti The Walt Disney Company a fondů spravovaných přidruženými společnostmi Apollo Global Management Inc.

Banijay se tak stane největším nezávislým producentem televizního vysílání na světě.

Akvizice podléhá obvyklým podmínkám uzavření, včetně regulačních povolení a konzultací s příslušnými zastupitelskými orgány zaměstnanců, bude zahrnovat 120 produkčních labelů Endemol Shine s odhadem 66 tisíc hodin pořadů spolu s více než 4300 zaregistrovanými formáty. Pod společnost Banijay tak nyní budou patřit i známé pořady jako Survivor, Big Brother, MasterChef, Výměna manželek, Chcete být milionářem nebo seriály jako Black Mirror nebo Peaky Blinders.

Po dokončení akvizice bude Banijay Group vlastnit téměř 200 produkčních společností ve 23 zemích světa a práva na téměř 100 tisíc hodin obsahu. Spojené firmy by měly ročně dosáhnout výnosů ve výši téměř 3 miliard dolarů.

"Endemol Shine nabízí neuvěřitelnou škálu špičkových pořadů, světově uznávaných značek a vysoce kvalitního tvůrčího obsahu. Spojením těchto dvou společností okamžitě posílí pozici Banijay na globálním televizním trhu," řekl Marco Bassetti, generální ředitel Banijay.

Banijay Group je společnost vlastněná francouzskou mediální skupinou Courbit LOV Group (51%) a italskou DeAgostini Group (49%). Sídlo společnosti je v Paříži a pobočka v Miláně.

zdroj: Banijay + davidemaggio.it + franck





Reklama




Vybrané články