Quantcast

Filmový FTA kanál Cine Film HD obnovil vysílání

| redakce | tisk

Dobrá zpráva pro všechny filmové fanoušky. Bezplatný filmový kanál Cine Film HD opět vysílá. Stanice se objevila v jednom z DVB-S2 multiplexů na satelitu Eutelsat 7B, kde vysílala původně.

Cine Film HD je nadále poskytován zcela zdarma ( FTA). Stanice je šířena v rozlišení 1920x1080 v kodeku MPEG-4 (H.264) se zvukem ve formátu AAC. Stanice se snaží oslovit persky hovořící publikum, nicméně s ohledem na skutečnost, že stanice vysílá atraktivní hollywoodské filmy novějšího data v původním znění s perskými titulky v obraze, může být stanice zajímavá i pro všechny diváky.

Cine Film HD - záběr z příjmu stanice
▲ Cine Film HD - záběr z příjmu stanice

Stanice se vysílá v paprsku Europe B ze satelitu Eutelsat 7B, který má hlavní pokrytí nasměrované na oblast kolem Středozemního moře, kde je tedy nejsilnější signál. Směrem do Evropy signál klesá. Přesto je možný příjem i v Česku s parabolami o průměru kolem 120 cm. Lepší příjmové podmínky jsou jižním směrem.

Připomeňme, že Cine Film HD spolu se sesterskou stanicí Cine Series HD byly v tomto měsíci vypnuty a nahrazeny programy AVA Family HD a AVA Series HD.

Cine Film HD - záběr z příjmu stanice
▲ Cine Film HD - záběr z příjmu stanice

Vedle Cine Film HD začala ze stejného multiplexu vysílat také jiná zábavní stanice Persiana TV HD, která se doposud vysílala jen na družici TürkmenÄlem/MonacoSat na pozici 52°E.

technické parametry - Cine Film HD, Persiana TV HD:

• Eutelsat 7B (7°E), freq. 11,324 GHz, pol. V, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články