Quantcast

NTV Mir ukončila distribuci do Evropy

| redakce | tisk

Volně vysílaný program NTV Mir pro rusky mluvící diváky v Evropě ukončil vysílání do Evropy. Stanice nejprve zmizela ze satelitu Astra 5B (31,5°E), poté i na družici Eutelsat Hot Bird 13E (13°E).

O pozastavení volného šíření NTV Mir v Evropě rozhodla ruská válka na Ukrajině. Vysílací společnost Gazprom Media nabízela svůj mezinárodní program prostřednictvím satelitů Eutelsat Hot Bird nepřetržitě od 30. listopadu 2016. Dříve fungovala na placeném modelu, vysílání bylo kódované a dostupné vybraným kabelovým sítím prostřednictvím satelitu Astra 4A (4,8°E).

Na populárním evropském satelitním systému Eutelsat Hot Bird skončila řada ruských televizních stanic a to v důsledku sankcí uvalených Západem na Rusko a ruská média za vojenskou agresi země proti Ukrajině a provozování propagandy ve svých médiích. Vypnuta byla například anglicky vysílaná stanice Russia Today (RT), veřejnoprávní stanice Pervyj kanal Europa, RTR Planeta, Rossija 24 a Pobeda HD.

Omezení se dotklo i dalších stanic, které nevysílaly propagandistické informace, ale měly vazby na provozovatele vysílání, jichž se zákaz týkal. Patří mezi ně kanály Telekanal Domašnyj, STS International, STS Kids, Peretz TV, které byl dříve šířeny z Astra 5B (31,5° E) a Karusel dříve šířený na Eutelsat 9B (9°E).

Kromě toho mnoho zahraničních vysílacích společností pozastavilo svou činnost v Rusku a satelitní platformy, kabelové sítě a IPTV musely ze své nabídky stáhnout kanály jako MTV, Nickelodeon, Paramount, Animal Planet, Discovery, TLC, Eurosport, Cartoon Network a Disney Channel.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články