Quantcast

Telly: Větší zpoždění u internetové TV, malé u satelitní TV

| redakce | tisk

Různé distribuční platformy mají různé zpoždění televizního signálu od reálného vysílání. Ve většině případů nevadí, že se k divákům například film dostane až o několik sekund (či dokonce desítek sekund) později.

Jiné je to u živého vysílání a především sportovních přenosů, kdy diváci chtějí vidět gól či vítězství v individuálních či kolektivních sportech hned, kdy k této situaci dojde. Někteří diváci vidí gól či sportovní vítězství krátce po reálné události, jiní na tento výsledek čekají i několik desítek sekund.

Proč tomu tak je? "U internetové TV je to principem přenosu. Datové toky jednotlivých kanálů musí být převedeny. Poté jsou pomocí multicastu posílány k jednotlivým divákům prostřednictvím IP protokolu. Všechny tyto operace jsou časově náročné, takže zpoždění se v lepších případech pohybuje v jednotkách sekund, ale jsou zpravidla vyšší cca 45 - 60 vteřin," vysvětluje Roman ze společnosti Telly divákovi na sociální síti. "Na satelitní TV takové zpoždění není," dodává Roman z Telly.





Reklama




Vybrané články