Quantcast

Skylink vypnul Prima KRIMI v SD, přelaďte na HD

| redakce | tisk

Velmi krátkou dobu na přeladění svých set top boxů, televizorů a dalších přijímacích zařízení měli zákazníci Skylinku v případě distribuce stanice Prima KRIMI. Dnes tento program na starých parametrech skončil a pokračuje už jen na nových, nově v HD.

Je nutné zdůraznit, že o přeladění se nemusejí starat zákazníci, kteří mají zařízení Skylink READY s funkcí FastScan. Tyto přístroje si stahují nejnovější programovou mapu z vysílání zcela automaticky. Ostatní zákazníci si musí naladit program ručně a to zadáním nových parametrů.

Textová informace na programové pozici Prima Krimi SD na platformě Skylink
▲ Textová informace na programové pozici Prima Krimi SD na platformě Skylink

Stanice Prima KRIMI se zaměřuje na seriálovou a filmovou produkci s kriminálním a detektivním zaměřením. Vysílání bylo spuštěno v roce 2018 a od počátku je stanice součástí české nabídky satelitní platformy Skylink. Doposud byla tato stanice poskytována jen v SD rozlišení. Od pondělí 3.10.2022 se situace změnila.

Společnost M7 Group, člen CANAL+, provozovatel platformy Skylink, spustil stanici Prima KRIMI ve vysokém rozlišení (HDTV). Aby diváci mohli sledovat program ve více detailech, je nutné nové naladění programu z jiné frekvence. Na starém kmitočtu byla původní SD verze vypnuta a nahrazena statickou obrazovkou složenou z informací o nových parametrech.

nové technické parametry - Prima Krimi HD:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,934 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

původní technické parametry - Prima Krimi SD (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,875 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články