Quantcast

Skupina Nova získala práva na vysílání FIFA MS žen

| redakce | tisk

Skupina Nova získala práva na vysílání FIFA Mistrovství světa žen, které se koná od 20. července do 20. srpna 2023 v Austrálii a na Novém Zélandu.

Z celkového počtu 64 zápasů bude 46 utkání živě na Nova Sport 1 a 2 - všechna utkání pak budou k dispozici živě i ze záznamu na Voyo. Každý hrací den Nova Sport odvysílá dva vybrané zápasy s českým komentářem.

MS začne zápasem Nového Zélandu s Norskem ve čtvrtek 20. července a součástí přímého přenosu bude i zahajovací ceremoniál. Úřadující světové šampionky z USA do turnaje vstoupí o dva dny později utkáním s Vietnamem.

Vyřazovací fáze pak odstartuje osmifinálovými zápasy v sobotu 5. srpna. Celý turnaj vyvrcholí 20. srpna závěrečným ceremoniálem a finálovým zápasem, který doprovodí i speciální zápasové studio Nova Sport.

Kromě přímých přenosů se mohou diváci těšit každý hrací den i na sestřihy nejdůležitějších okamžiků. V roli spolukomentátorek se představí zástupkyně českého ženského fotbalu.

Spolupráci s FIFA jsme si vyzkoušeli na nedávném MS v Kataru a jsme rádi, že na ni můžeme opět navázat v létě. Ženský fotbal je na vzestupu a vysílat tento globální turnaj je pro nás velká čest,“ dodává Dušan Mendel, šéf sportu TV Nova.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články