Quantcast

UPC Direct se rozšíří o nový program: Eurosport 2

| Tisk

logoAbonenti platformy UPC Direct v České republice, na Slovensku a v Maďarsku a diváci kabelových sítí se začátkem příštího roku dočkají zbrusu nového sportovního kanálu z dílny panevropského kanálu Eurosport - Eurosport 2.

Program Eurosport 2 zahájí vysílání 10.ledna 2005. Podle dřívějších informací se měl kanál od počátku objevit pouze ve skandinávské digitální satelitní placené televizi Canal Digital (satelity Thor 2/3, Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0°W) v kódovacím systému Conax. Jednání s operátory kabelových sítí a digitálních platforem dále pokračují a již nyní je jasné, že se program objeví i v dalších evropských zemích.

Signál stanice Eurosport 2 bude pro kabelové operátory a provozovatele pay-tv platforem distribuován přes satelit Hot Bird 6 (13 stupňů východně), na kmitočtu 12,558 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, kde se již nyní vysílají již dva programy Eurosportu - Eurosport a Eurosport News. Signál Eurosport 2 bude zde zakódován systémem Viaccess.

Eurosport 2 bude od počátku šířen i v kabelových sítích v České republice a na Slovensku, které šíří program Eurosport News. Ostatní kabeloví operátoři mohou program šířit na základě nové smlouvy se společností Zonevision, která programy Eurosportu zastupuje na našem trhu.

Potěšitelná je i zpráva, že nový program Eurosport 2 se bude šířit i v DTH (Direct to home) platformě UPC Direct na satelitu Astra 19,2 stupňů východně. Kanál se pravděpodobně objeví na transpondéru č.99, na kmitočtu 12,382 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, který v současnosti patří mezi nejméně vytížené transpondéry UPC Direct a je zde i kanál Eurosport. Signál stanice Eurosport 2 bude zakódován - podobně jako ostatní programy platformy - systémem Cryptoworks.

Podle aktuálních informací bude kanál Eurosport 2 šířen v České republice i na Slovensku s anglickým komentářem. Tento stav potrvá zřejmě po celé první čtvrtletí příštího roku. Na základě výsledků dostupnosti programu bude rozhodnuto, zda bude program opatřen i českým komentářem. Nicméně Eurosport 2 v angličtině může být pro řadu diváků velmi zajímavý - abonent získá možnost procvičování světového jazyka a může být i dobrým důvodem se angličtinu i učit. Eurosport 2 se bude vysílat i u našich severních sousedů, kde bude Eurosport 2 šířen v nabídce polské platformy Cyfra+. Program bude zde vysílán s polským komentářem.

Jaký bude Eurosport 2? Zjednodušeně se dá říci, že půjde ve stopách "prvního" programu stanice. Eurosport 2 bude přenášet všechny zápasy, utkání, přenosy, které Eurosport nestačí odvysílat. Ve všední dny dopoledne a pozdě večer bude vysílat zprávy ze sportovního světa – všechny magazíny, bulletiny a pravidelná 12timinutová zpravodajství.

Odpoledne, večer a celé víkendy budou věnovány přenosům a záznamům. V roce 2005 bude odvysíláno celých 1.800 hodin programů, z toho 460 hodin bude v přímém přenosu. Stěžejními sporty Eurosportu 2 budou tenis, motorismus, zimní sporty a fotbal. Eurosport 2 bude nabízet i alternativní přímé přenosy. Pokud bude diváka zajímat například jiný tenisový duel, než který se momentálně vysílá na Eurosportu, stačí přepnout na kanál Eurosport 2.

Motokors, Moto GP, Le Mans, Světový pohár v alpském lyžování, freestyle, celá bobařská sezóna, Mistrovstí Evropy ve fotbale do 17-ti a 19-ti let, Africký pohár národů, US Open, WTA a ATP turnaje, … a mnoho dalšího čeká na diváky stanice Eurosport 2.



O EUROSPORTU
Panevropský sportovní vysílač Eurosport byl založen společností News International’s Sky TV v roce 1989. Eurosport byl během prvních dvou let prodán přednímu komerčnímu broadcasteru TF1. Později došlo k fúzi s kanálem Screensport. Do roku 2000 jej vlastnily společnosti TF1 (první komerční stanice v Evropě), ESPN (Disney), Canal+ (provozovatel první placené televize v Evropě). Od února 2001 stanici Eurosport ze 100% vlastní TF1. Sídlo stanice je v Paříži.

K programu stanice Eurosport má přístup více jak 98 miliónů domácností v 54 zemích. Program Eurosportu je vysílán v 18ti evropských jazycích (německy, anglicky, holandsky, francouzsky, španělsky, švédsky, finsky, dánsky, česky, rusky, maďarsky, polsky, italsky, portugalsky, rumunsky, norsky, turecky a řecky). Provozovatel má uzavřeno více jak 8000 kontraktů. Eurosport sleduje denně více než 21 miliónů diváků.

Eurosport vysílá volně v analogovém přenosu na družici Astra 1C (19,2°E), na transpondéru č.4, na kmitočtu 11,259 GHz, polarizace vertikální, anglický komentář je na podnosné 7,02 MHz, německý na 7,20 MHz. V digitálním přenosu se vysílá volně jen Eurosport Germany a to v rámci německého veřejnoprávního multiplexu ZDF.Vision, na družici Astra 19,2°E, na kmitočtu 11,954 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. V jiných jazycích je stanice Eurosport součástí programových balíků pay-tv.

V září 2000 uvedl Eurosport svůj druhý program - sportovně-informační kanál Eurosport News. Za 3 roky provozu stanice se dostal do 18 miliónů domácností v Evropě. Oba programy - Eurosport a Eurosport News jsou součástí programové pay-tv nabídky UPC Direct (Astra 19,2°E).

redakce





Reklama




Vybrané články