Quantcast

Technisat získal licenci na provoz rozhlasových stanic

| Tisk

Mediální ústav Berlína a Braniborska MABB udělil firmě Technisat Digital licenci k provozu 17 rozhlasových, hudebních a tématických stanic. Technisat získal licenci pro následujících 17 žánrových programů:

Block A
Euroklassik 1
Konzertsaal 1
Starsat Klassik
Radio Viola

Block B
Starsat Gold
Starsat Hit
Starsat Country
Starsat Melodie

Block C
Jazztime
Swing Radio 1

Block D
RADIOROPA-Info
RADIOROPA-Radiozeitung
RADIOROPA-Hörbuch
RADIOROPA-Learning-Channel
Sportradio 1

Block E
Ladenfunk 1
Ladenfunk 2

Licence platí 7 let od 1.ledna 2005.

logoTechnisat bude vysílat svoje rozhlasové a hudební programy přes nejsledovanější evropský satelitní systém družic Astra na pozici 19,2 stupńů východně. Mezi prvními kanály se objeví Euroklassik 1 a Radio Viola, které odstartují v polovině února příštího roku. Zbývající programy zahájí vysílání postupně.

Vedle nabídky výše uvedených stanic již nyní Technisat šíří dvě rozhlasové stanice - Jazz Radio z Berlína a Radio Caroline z Londýna, které vysílají již několik týdnů v rozhlasovém paketu Technisat, na družici Astra 2C, na pozici 19,2°E, na kmitočtu 10,832 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. Jde o paket ve kterém vysílají obě české nekódované televize - 24CZ a Óčko. V nejbližší době se v paketu objeví i Radio Wilantis ze Stuttgartu.



Paket Technisatu bude v nejbližší době zakódován systémem Conax. Pro příjem bude nutný set top box s integrovaným dekodérem Conax či přijímač se slotem (sloty) standardu Common Interface do kterého se vloží příslušná přístupová karta. Technisat myslel i na tuto možnost a na trh dodává model DIGIT MF4-S, což je satelitní receiver vhodný pro příjem audio paketu Technisat. Uživatelé tohoto receiveru mohou přijímat celý paket Technisatu po celý 1 rok zdarma. Technisat DIGIT MF4-S má vedle integrovaného modulu Conax i jeden slot CI pro vložení libovolného modulu a tedy možnost přijímat programy jiných paketů a systémů (např. Czech Link, Slovak Link či UPC Direct).

Zájemci o balík rozhlasových stanic Technisatu, kteří nemají set top box Technisat nebo modul Technisat na Conax mohou uzavřít smlouvu na předplatné již začátkem února příštího roku. Ceny předplatného zveřejní Technisat v nejbližší době.

Technisat je lídrem na německém trhu v dodávce digitálních receiverů pro satelitní, kabelový a terestrický příjem.

O TECHNISAT DIGITAL GmbH
Společnost Technisat v Německu vyvíjí a produkuje výrobky zábavní elektroniky a také informační technologie. Technisat na trh dodává satelitní receivery (vhodné pro příjem pay-tv Premiere), další satelitní výrobky, televizory, PC karty a rádia. Vše se značkou Made in Germany.

redakce





Reklama




Vybrané články