Quantcast

Konkurence UPC Direct a Czech Link

| Tisk

Konkurence UPC Direct a Czech Link

Letošní rok bude plný zajímavých informací, změn a novinek v oblasti satelitního vysílání a příjmu. Některé informace už teď napovídají, že ani čeští diváci nepřijdou zkrátka. Fanoušci satelitního příjmu se mají na co těšit. Ještě v tomto roce odstartuje nová digitální platforma pro Českou republiku a Slovensko.

V prosinci loňského roku zaregistrovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) nový česko-slovenský projekt EAST BOX DIGITAL. Co v současné době víme o EAST BOX DIGITAL?
Paket East Box Digital má obsahovat 18 televizních programů ve formě placené TV. Zahájení vysílání EAST BOX DIGITAL je naplánováno na prosinec tohoto roku. Celý projekt je financován švýcarskou společností New Media SA.

Je plno otázek, na které ještě není možné odpovědět: Na kterém satelitu bude vysílat EAST BOX DIGITAL? Jaký bude použit kódovací systém? Jakým způsobem bude možné předplatit službu EAST BOX DIGITAL?

* Podle předběžných informací se budou provozovatelé snažit využít finančně přijatelnou formu služeb pro každého zájemce - nízké pořizovací náklady a hlavně nízké měsíční poplatky.

* Předpokládá se také adresný způsob kódování s nejmodernějším zabezpečením proti neautorizovanému příjmu.

Dodejme, že v České republice v současnosti fungují dvě platformy - Czech Link a UPC DIRECT. Czechlink slouží především jako přenosová trasa pro pozemní vysílače, okrajově i pro individuální příjem, v případě UPC Direct se jedná o placenou televizi, která na našem území funguje od září 2000.



Nová placená televize EAST BOX DIGITAL by se mohla stát vážným konkurentem UPC Direct. Netřeba dodávat, že na možné konkurenční situaci by mohli vydělat či ušetřit hlavně satelitní diváci.


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články