Quantcast

SES Astra podepsala další kontrakt s Globecast

| Tisk

logoSpolečnost SES Astra dnes oznámila, že uzavřela druhý kontrakt na pronájem transpondérové kapacity na satelitu GlobeCast. Nová transpondérová kapacita je dodatkem ke smlouvě se společností SES Astra, která byla uzavřena v loňském roce. Globecast bude využívat transpondér na orbitální pozici 28,2/28,5°E, kde slouží satelity Astra 2A/2B/2D a Eurobird-1. Globecast hodlá využívat kapacitu pro rozvoj svých služeb na britském trhu a podpoře rozvoje vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV).

Globecast, součást France Telecom, operuje na pěti kontinentech a využívá satelity po celém světě a distribuuje více než 10 milionů hodin video a multimediálních služeb pro různé broadcastery, korporace, vlády a další klienty.

"Podpora dynamického a rychlého růstu britského trhu má pro nás největší význam", řekl Alexander Oudendijk, Senior Vice President a ředitel komerčních služeb SES Astra. "Když jeden ze světových lídrů v poskytování satelitních služeb se rozhodne s námi rozšířit spolupráci, je to důkaz kvality a síly našich služeb," dodává.



"Velká Británie je nejdůležitější trh se satelitní televizí a díky našim zákazníkům rozšiřujeme objednávku o další transpondér", řekl Julier Bayliss, ředitel vysílacích služeb Globecast UK. "Po úspěchu našeho prvního transpondéru u SES Astra, společnost považuje za přirozené rozšířit přenosovou kapacitu," doplňuje.

Satelitní systém Astra je lídrem v poskytování satelitních služeb v Evropě. Programy ze satelitů Astra přijímá 103 mil. diváků satelitní a kabelové televize. Astra v současnosti provozuje 13 satelitů, na kterých přenáší více než 1400 analogových a adigitálních televizních a rozhlasových programů, multimediálních služeb a přístupu k internetu. Astra má dvě dvě důležité pozice pro DTH - 19,2°E a 28,2°E. Pro profesionální služby jako DTC (direct to cable), SNG a přenosy je určena pozice 23,5°E. Tuto pozici využívají i domácí platformy Czech Link a Slovak Link včetně Top TV a TV Óčka.

redakce





Reklama




Vybrané články