Quantcast

UPC odpovídá čtenářům

| Tisk

Do naší redakční e-mailové schránky přicházejí denně dotazy ohledně vysílání a příjmu programů UPC DIRECT. Dotazy se v poslední době stále opakují (sportovní program v UPC Direct, samostatné karty) a proto jsme se rozhodli, že požádáme o oficiální odpovědi na vaše dotazy přímo společnost UPC. Na naše dotazy ochotně odpověděl čtenářům serveru Parabola.cz pan František Malina, tiskový mluvčí společnosti UPC.

1, V polské platformě Wizja TV nedávno odstartoval nový sportovní programCANAL+ SPORT, který je náhradou za zaniklý program WIZJA SPORT. Budei proČR a Slovensko vysílán nějaký obdobný program?

Nemám žádné informace o tom, že by společnost UPC měla vyvíjet vlastnísportovní kanál, a to ani pro Českou republiku. Avšak obdrželi jsme nabídkyna zařazení domácího sportovního kanálu. Samozřejmě je zkoumáme.

2, Na satelitu má v úmyslu vysílat společnost RTV Galaxie p.MartinaKindernaye program TV Galaxie. Objeví se i v nabídce UPC Direct?

Vše závisí na probíhajících jednáních a na tom, zda nabídka p. Kindernayepřesvědčí vedení naší společnosti a vedení jednotlivých společností, kteréprovozují kabelové vysílání.

3, Budou programy ČT1,2 a TV Prima zařazeny do nabídky UPC Direct?Jaká je současná situace?

UPC Česká republika je připravena všechny uvedené programy do nabídky UPCDirect okamžitě zařadit, už s ohledem na ty diváky, kteří nemohou sledovatveřejnoprávní českou televizi "vzduchem". Je přece jedno, na jakýchplatformách vysílá, hlavní je, aby se dostala ke svým koncesionářům. K tomuovšem musí být dán souhlas i dalších stran. Naše společnost zkoumá možnosti,jak iniciovat nová jednání.

4, Můžeme v budoucnu očekávat zlepšení kvality obrazu?

Věřím, že ano. Návrhy na zlepšení jsme už předali.

5, Připravují se pro UPC Direct nové TV programy? Můžeme očekávatvysílání i českých rádií?

Připravují, ale je samozřejmé, že bez souhlasu našich potencionálníchpartnerů zatím nemohu sdělit nic bližšího. S jedinou výjimkou - TA 3. Jde ovynikající slovenský zpravodajský kanál, který si momentálně vyřizujepotřebné dokumenty v Bratislavě. Pro naše rádia je zatím satelitní cestakomplikovaná.

6, Přinese fúze Wizja TV s Canal+ nějaké změny pro české a slovenskédiváky?

Tato fúze nemá na UPC Česká republika žádný vliv a netýká se jí.

7, Na kterém satelitu bude vysílána nabídka UPC DIRECT po sloučeníWizja TV s Canal+ PL?

Zůstáváme na satelitu Astra.



8, Kdy bude zahájen prodej samostatných karet? Jaké budou podmínky?Kolik bude karta stát?

Skutečně, chystáme se nabízet karty samostatně a start celé akcepřipravujeme na jeden z jarních měsíců. Víc nemohu prozradit.

9, Bude zařazen program SuperMax do nabídky UPC Direct?

Neuvažujeme o tom.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články