Quantcast

TV Prima ve stereu

| Tisk

TV PrimaPravidelní čtenáři našeho serveru Parabola.cz si jistě vzpomenou na informace o TV Prima, které jsme přinesli ve článku 'Chyťte si Primu!'. V uvedeném článku jsme Vám na podzim přinesli chystané technické novinky pro diváky této televize.

O měsíc později (v prosinci 2001) se již v paketu Czech Link u TV programu Prima objevil druhý audio stream. V prvním doposud užívaném se připravovalo stereo vysílání TV Prima a nově zapojený druhý stream se připravoval pro šíření programu v mono v levém kanále.



Včera, 12.3.2002 zahájila TV Prima v odpoledních hodinách na terestrických vysílačích a satelitu EuroBird šíření některých programů se stereo zvukem.

Kde naladíme TV program Prima? Na sadě terestrických vysílačů v ČR. Aktuální a kompletní seznam těchto vysílačů nalezneme na stránkách www.radiotv.cz. TV Prima je šířena i na satelitu - EuroBird (pozice 28.5E), kmitočet 12,608 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Signál je kódován v CA CryptoWorks. Dekódovací karta na TV Prima a programy České televize (ČT1 a ČT2) bude v nejbližších dnech opět k dispozici u prodejců satelitní a anténní techniky. Bližší informace o paketu Czech Link přinášíme v rubrice MAGAZÍN+.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články