Quantcast

Media Vision si pro CS Link registroval 6 kanálů

| Tisk

logo Společnost Media Vision si u české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zaregistrovala celkem 6 nových kanálů. Vyplývá to ze zápisu 18. zasedání českého regulátora, které se konalo dne 23. října 2007.

Mezi nově registrovanými programy jsou celkem 4 dokumentární a 2 dětské programy. Z doku kanálů si společnost registrovala stanice (řazeno abecedně) Discovery Channel, Spektrum, Viasat Explorer a Viasat History. Z dětských pak stanice Jetix Play a Minimax. Dětské kanály jsou s časovým omezením - Minimax denně od 6:00 do 11:50 hodiny a Jetix Play denně od 7:00 do 11:50 hodiny.

"Registrace šesti nových kanálů naší společností ještě neznamená, že všechny se objeví na platformě CS Link ", uvedl na dotaz serveru parabola.cz Martin Janků, majitel společnosti Media Vision. "Které programy se v naší nabídce objeví bude známo během podzimu letošního roku", dodal serveru parabola.cz Martin Janků.

Registrace šesti programů společností Media Vision znamená, že firma může s distributory karet zahájit jednání o spuštění některých z uvedených programů a zařazení stanic na jejich karty. Všechny registrované programy vysílají v češtině, dětský kanál Jetix Play vysílá pouze část programu v češtině a postupně navyšuje lokalizovaný obsah. Jetix Play jako jediný program zatím není dostupný v nabídce žádné satelitní platformy působící v ČR a na Slovensku.

Registrované kanály:

Discovery Channel - dokumentární kanál skupiny Discovery Networks

Spektrum - dokumentární televize společnosti HBO věnovaný několika různým žánrům - cestování, dějinám, přírodě, vědě, stylu a armádě.

Viasat Explorer nabízí dokumenty o přírodě, cestování, extrémních sportech.

Viasat History přináší dokumenty o historických světových událostí, vědě, kultuře, sportu, portréty historických osobností.

Jetix Play je v Česku poměrně neznámým kanálem, který ale již v ČR působí. Jde o programovou odnož dětského kanálu Jetix. Jetix Play je určen menším dětem. Ve vysílání se neobjevují akční a manga seriály.



Minimax je dětský kanál určený zhruba pro stejnou věkovou skupinu jako Jetix Play.

Z šestice nově registrovaných kanálů společností Media Vision se na platformě CS Link již vysílá Viasat Explorer (spolu s nočním programovým blokem soft erotické stanice Spice). Kanál je v režimu zkušebního neveřejného vysílání a určen výhradně pro potřeby společnosti Gital, jednoho z distributorů dekódovacích karet pro příjem programové služby CS Link.

CS Link je česká satelitní platforma, která obsahuje všechny základní české programy ČT, Prima a Nova, včetně nových digitálních okruhů ČT4 Sport, ČT24, Public TV, TV No a jako přidanou hodnotou jsou v nabídce i placené programy (HBO, CS Film, Filmbox, Nonstop Kino, Galaxie Sport, XXX Xtreme).

Otázka do diskuse: Který ze zaregistrovaných doku a dětských kanálů byste uvítali na platformě CS Link?

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články