Quantcast

Kdy bude Galaxie Sport v UPC Direct?

| Tisk

Galaxie SportNová česká sportovně-hudební televize GALAXIE SPORT, která zahájila ostrý start 1.5.2002 na satelitu a v některých kabelových sítích se snad již v blízké době objeví i v nabídce pay-tv paketu UPC Direct. Galaxie Sport se v tomto paketu měla objevit již 1.5.2002. Doposud však většina diváků satelitní služby UPC Direct marně hledá na 13. předvolbě dotovaného přijímače Philips dlouho očekávanou Galaxii Sport.

Zeptali jsme se proto přímo pana F.Maliny, mluvčího UPC.

'Jednání o zahájení vysílání televizního sportovního programu Galaxie sport se v těchto dnech ještě zintenzívnila. Obě společnosti podrobněji finalizují obchodní, právní a technické okolnosti, potřebné pro konečné rozhodnutí skupiny UPC. O dílčích výsledcích jednání budou podány informace prostřednictvím médií', říká F.Malina pro server Parabola.cz.



Galaxie Sport získala registraci pro kabelové a satelitní vysílání 19.března 2002. Satelitní šíření této stanice začalo 1.4.2002, kde nahradila původně vysílaný program Galaxie Praha. V rámci promo akce bylo v dubnu vysílání Galaxie Sport na satelitu nekódováno (s výjimkou Bundesligy).

Program Galaxie Sport je na satelitu vysílán jako přenosová trasa pro kabelové sítě na satelitu Eutelsat W1 (pozice 10°E), na kmitočtu 12,703 GHz, polarizace vertikální, SR 2963, FEC 3/4. Signál je zabezpečen proti neautorizovanému příjmu systémem Irdeto. V další fázi má provozovatel v plánu umožnit i individuální příjem stanice ze satelitu. Konečná cena dekódovací karty Irdeto již byla stanovena na 2500,-Kč/rok (bez DPH). Pro příjem signálu Galaxie Sport ze satelitu Eutelsat W1 se doporučuje parabolická anténa o průměru 120 cm.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články