Quantcast

Kanál Fishing and Hunting vstupuje do ČR a SR

| Tisk

logo Na český a slovenský trh vstupuje další monotématický kanál. Společnost IKO Cable, s.r.o. na náš trh uvádí stanici The Fishing and Hunting Channel. Půjde v pořadí již třetí kanál této skupiny. Od května roku 2006 působí u nás česká mutace filmového kanálu Film+ a od minulého měsíce kanál dokumentárních filmů DoQ [dokjú].

Kanál Fishing and Hunting (v překladu Rybolov a lov) slibuje špičkové dokumentární filmy věnované rybářským a loveckým oblastem z celého světa po celých 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. 60 procent vysílacího času bude věnováno pořadům o rybaření a zbývající čas (40%) obsahu o lovu. Vysílání je cíleno na muže ve věku od 19 do 59 let.

Televize připravuje reportáže z posledních rybařských soutěží - místních i z celého světa, představí poslední novinky ve vybavení pro rybáře a lovce a návody, jak je co nejlépe využít, praktické rady pro oba sporty - tipy pro lov a rybaření přímo od profesionálů.

Rybaření
Rybaření je zde už více než 10 000 let a z prastarého řemesla se vyvinul oblíbený sport, jehož popularita ve Střední Evropě, v celé oblasti Balkánu a v Turecku díky efektivnímu řízení a bohatým jezerům a řekám stále roste. Národní rybářské organizace v těchto oblastech patří k nejlépe spravovaným v celé Evropě s vysokým a stále rostoucím počtem členů.

Dnes je rybaření oblíbenou zábavou a sportem na celý život. V posledních dvou dekádách ve východní Evropě každoročně roste počet zahraničních rybářů z celého světa. Ti si buďto zpestřují dovolenou rybářskými výpravami, nebo přijíždějí vyloženě kvůli rybaření. Lov ryb se stal nepostradatelnou součástí turistického průmyslu v celé Evropě, zejména na východě, jihovýchodě a v Turecku.

Lov
Značná popularita lovu v celé Evropě je založena na dlouhé historii a stále roste. Kromě toho každoročně přijíždí do Evropy, zejména do východních zemí až po Ukrajinu, do oblastí bývalé Jugoslávie a Turecka, stále více lovců, které lákají trofeje světové úrovně, dlouhá tradice lovu, neporušená příroda a kvalitní péče o lovnou zvěř.

Lov se těší veliké oblibě, která se neustále zvyšuje – jak mezi místními, tak hlavně mezi zahraničními lovci. Přes ekologické spory je z ekonomických důvodů podporován a považován za luxusní formu zábavy a proto je získávání a rozšiřování příslušné klientely finančně velmi zajímavé.

Na kanálu Fishing&Hunting Channel se může divák těšit z mnoha loveckých zážitků a příběhů od tradičního lovu vysoké zvěře v Evropě až po lov šelem v Africe, seznámí se s mnoha způsoby lovu, novým vybavením a technikami pro začátečníky i zkušené lovce. Loviště a okouzlující přírodní scenérie poskytnou každému krásné a dobrodružné zážitky.

Distribuce kanálu
Distribuci signálu programu The Fishing and Hunting Channel zajišťuje multiregionální platforma Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 (1°W), podobně jako v případě stanice DoQ ve verzi pro český a slovenský trh. Začátkem následujícího týdne (týden od 19.5.2008) se The Fishing and Hunting Channel rozšíří o českou audio stopu - zatím se vysílá anglicky a maďarsky. Program zatím nebude součástí nabídky Digi TV pro DTH (individuální) příjem. Signál s českou verzí poslouží pro interní a externí příjem kabelových operátorů, kteří zvažují nasazení programu do své nabídky.

Technické parametry:
satelit: Intelsat 10-02 (1°W)


kmitočet: 12,718 GHz
polarizace: vertikální
SR: 18400
FEC: 3/4
service ID: 3400
video PID: 4028
audio PID: 2005 (maďarsky), 4029 (anglicky), ? (česky, plánuje se od 19.5.2008)
kódování: Nagravision 2/3

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články