Quantcast

Rádia Litera a Klasika v paketu Skylink

| Tisk

logo Slovenský rozhlas spustil dva nové rozhlasové okruhy - Slovenský rozhlas 7 - Rádio Klasika a Slovenský rozhlas 8 - Rádio Litera. Jde o nové stanice připravené speciálně pro digitální vysílání. Obě byly umístěny do multiplexu satelitní platformy Skylink (Astra, 23,5°E).

Obě rádia využívají obsahové a lidské zdroje, které už má slovenské veřejnoprávní médium k dispozici. Rádio Litera nabízí archivní rozhlasové hry a původní tvorbu a Rádio Klasika jak - již název napovídá - vysílá vážnou hudbu.

Obě stanice jsou šířeny v rámci multiplexu Skylink na satelitu Astra 3A (23,5°E) a signál stanic je překvapivě kódován systémem CryptoWorks (0D03 a 0D70) a jsou dostupné pro majitele karet Skylink. Oba programy jsou vysílány s datovým tokem 256 kbit/s.

technické parametry příjmu:

satelit: Astra 3A (23,5°E)
kmitočet: 12,565 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 2/3
norma: DVB-S

Rádio Litera, SID 8033, APID 2563 (slovensky), CA CryptoWorks, karty Skylink

Klasika, SID 8034, APID 2564 (slovensky), CA CryptoWorks, karty Skylink

Ve stejném multiplexu dojde během následujících týdnů k několika dalším významným změnám. Koncem měsíce zde ukončí šíření dvojprogram TA3 / Ring TV a uvolněnou pozici bude využívat nový kanál TV Doma, druhý program slovenské komerční jedničky TV Markíza.

redakce





Reklama




Vybrané články