Quantcast

Digi TV potvrdila proces výměny karet

| Tisk

logo Provozovatel multiregionální satelitní platformy Digi TV zahájí v nejbližších dnech proces výměny přístupových karet Nagravision za novější verzi. Nové karty využívají moderní technologie a jsou bezpečnější a kvalitnější. Výměna karet byla zatím oficiálně oznámena jen na Slovensku. Předpokládá se, že stejný krok bude následně oznámen i v České republice.

Společnost DIGI SLOVAKIA, která službu Digi TV na Slovensku nabízí, nabídne zákazníkům, kterých se bude výměna týkat, odměnu ve formě balíku HBO PAK na období jednoho měsíce. Výměna karet je v souladu s firemní strategií neustálého zkvalitňování služeb a rozšiřování nabídky.

Výměna karet se týká pouze zákazníků Digi TV, které používají starší typ přístupové karty. Těmto dekódovacím kartám končí platnost a je třeba je vyměnit. Nová satelitní karty jsou bezpečnější a umožní práci s vyšším datovým tokem, co bude mít pozitivní vliv na kvalitu vysílání.

"Výmena satelitných karier je v súlade s našou firemnou stratégiou, v rámci ktorej se snažíme neustále zlepšovat kvalitu služieb a rozširovať ponuku pre našich zákazníkov. Ako prejav vďaky za spoluprácu im ponúkáme balík HBO Pak, který si budú mocť mesiac užívať," uvedla při příležitosti plánovaných změn Martina Matejová, Marketing Manager společnosti DIGI SLOVAKIA, s.r.o.

Zákazníci budou požádáni o výměnu formou direct mailu. Poštovní zásilka bude obsahovat s dopisel i novou satelitní kartu (res. dvě v případě dual boxu, případně partner boxu) a jednoduchý grafický návod na výměnu. Zákazníci budou také požádáni o vrácení staré karty poštou nejpozději do 8 dní od doručení a to bezplatně. Případné dotazy a problémy bude se zákazníky platformy řešit na Slovensku zákaznická linka 0850 211 112, která je klientům k dispozici denně od 7:00 do 23:00 hodin.

Oficiální termín dokončení výměny karet není známý. Podle informací webu parabola.cz by měla skončit výměna do konce dubna / apríla 2010.

Digi Slovakia má na Slovensku 300 tisíc zákazníků.



Výměna karet u DIGI TV začala v Rumunsku v říjnu / októbru loňského roku. Provozovatel v první etapě vyměnil karty klientům, kteří využívají PPV (pay per view) služby DigiFilm 1 a DigiFilm 2. Tyto dva programy jsou nyní kryptované už jen systémy Nagra Media Access a to Nagravision 3 a 4. Postupně (od nejvyšších programových balíčků) budou ze starého systému odpojovány další stanice.

Cílem tohoto kroku, který musí proběhnout ve všech šesti krajinách, kde platforma působí, je přejít na novější systém Nagravision, který zablokuje možnost nelegálního příjmu placených programů bez řádné abonence. Možný neautorizovaný příjem způsobuje provozovateli nemalé finanční ztráty a problémy s majiteli vysílacích práv při nákupu dalších programů a obsahu.

Digi TV v letošním roce přišla s řadou nečekaných kroků - pro region střední Evropy (včetně Česka a Slovenska) zakoupila práva na fotbalovou Premier League. Začala vysílat programy v 16:9 s WSS příznakem a spustila českou jazykovou verzi kanálů Discovery World a Discovery Science.

Od května bude Digi TV o klienty bojovat s konkurenční platformou UPC Direct, která na pozici 0,8°W začne nabízet své služby. Diváci se mohou těšit na lepší kvalitu SD programů a nabídku kanálů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

redakce





Reklama




Vybrané články