Quantcast

National Geographic Channel spustil český dabing

| Tisk

logo Provozovatel dokumentárního kanálu National Geographic Channel (Nat Geo Channel) zapracoval na zlepšení služeb pro české a slovenské diváky. Některé pořady stanice se již vysílají s českým dabingem.

Spuštění českého dabingu u programové služby National Geographic Channel je v souladu s původním záměrem provozovatele stanice - zahájit výrobu a vysílání české zvukové stopy během první poloviny roku 2010. Náběh českého dabingu bude postupný. Ve finále bude celý obsah NGC vysílán s českým dabingem.

NGC na českém a slovenském trhu odstartoval v anglickém jazyce doplněný o titulky prostřednictvím teletextu a DVB. Ačkoliv kanál NGC je u diváků populární, titulkovaný obsah nepřináší tak velký ohlas, jak původně provozovatel očekával. Důvodem jsou právě titulky. Ty nejsou v obou zemích příliš populární a diváci si vybírají často podle dostupnosti českého / slovenského dabingu.

Český dabing u programu NGC byl původně přislíben do konce roku 2009. Na základě tohoto plánu byl kanál zařazen do nabídky platforem Skylink a CS Link .

technické parametry pro CS Link a Skylink:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,797 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování (CA systém): CryptoWorks / Irdeto

Distribuční trasu NGC zajišťuje placená televize UPC Direct na satelitu Astra (19,2°E). Testovací (neoficiální) distribuci lze ale naladit i na družici Thor 3 (0,8°W), která se brzy stane novým domovem pro nejstarší digitální satelitní placenou televizi u nás.

technické parametry pro UPC Direct:

satelit: Astra (19,2°E)


kmitočet: 12,304 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování (CA systém): CryptoWorks / Nagravision 3

Program NGC je také v nabídce služby Digi TV. Zde zatím nebyl připojen / změněn audio track na český. Diváci zde mohou sledovat obsah zatím jen s titulky.

redakce





Reklama




Vybrané články