Quantcast

V říjnu odstartuje InzertMax TV na satelitu a v DVB-T

| Tisk

logo V říjnu letošního roku zahájí vysílání první zcela inzertní česká televizní stanice pod názvem InzertMax TV. Nová programová služba získala licenci u české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání na sedmém letošním zasedání, které se konalo 30.3.2010. Pražská společnost InzertMax, s.r.o. získala licenci pro šíření TV vysílání prostřednictvím satelitu na 12 let s územním rozsahem Česká republika a Slovensko.

Kanál InzertMax TV bude od počátku dostupný domácnostem prostřednictvím set top boxu v rámci digitálního terestrického vysílání na území Prahy a středních Čech na K46 v rámci sítě 3, kterou provozuje společnost Czech Digital Group (CDG). Vysílání stanice bude dostupné také pro klienty satelitních platforem CS Link a Skylink.

Předpokládáme, že naše vysílání zasáhne přes 1 650 000 diváků v příjmu digitálního vysílání a 3 750 000 diváků přes satelit,“ uvedl deníku Právo výkonný ředitel televize Svatopluk Pražák. Programovou náplní televize bude výhradně inzerce, nic jiného. "Chceme, aby si nás diváci oblíbili jako spolehlivé inzertní médium a věděli, že pokud shánějí nové auto, dovolenou nebo chtějí vyzkoušet novou restauraci, tak na našem programu vždy ve stejnou dobu dostanou přesně to, co chtějí. Vysílání InzertMax TV bude zaměřeno celkem na čtrnáct tématických okruhů, mezi nimiž nebude chybět sport, móda, elektronika nebo noční kluby. Ty ale budou vysílány jen v nočních hodinách,“ popsal Právu šéf televize Svatopluk Pražák.

Zákazníci budou moci inzerovat nejenom na televizní stanici InzertMax TV ale také na internetových stránkách inzertmaxtv.cz, které budou spuštěny se zahájením provozu stanice.

Televize chce být pro inzerenty cenově zajímavá. "Vysílání InzertMax TV bude ryze grafické, proto se staneme nejlevnějším reklamním médiem na trhu. Vzhledem k tomu, že nebudeme vysílat ze studia, můžeme nabídnout vysílací ceny měsíční kampaně nižší, než u tištěné inzerce, jako jsou třeba letáky," doplnil Pražák.



"Obrázkové" kanály existují i v zahraničí - zejména v Německu, Velké Británii a zemích arabského světa. Na českém a slovenském trhu bude mít takový typ televize premiéru.

podle Novinky.cz/Právo

redakce





Reklama




Vybrané články