Quantcast

UPC odpojila černé diváky

| Tisk

logo UPC Direct'Černý' příjem placené televize trápí vysílací společnosti. Tato poměrně otřepaná fráze je v posledních měsících důkazem, že provozovatelé pay-tv se stále více zaměřují na neplatící diváky a podnikají řadu kroků, které mají zamezit stále narůstajícímu neoficiálnímu příjmu.

Začátkem července 2002 po dlouhých 14ti měsících provedla společnost UPC změnu kódů u prémiových kanálů filmových HBO Czechia a HBO Hungary, sportovního Sport1 Hungary a porno kanálu Private Gold.
Změnou kódů vyřadila společnost UPC veškeré 'černé' karty UPC Direct. Výsledný efekt neměl dlouhého trvání - díky internetu byly na různých zahraničních uploadech zveřejněny aktuální kódy do karet UPC Direct.

Černým dnem pro všechny neplatící diváky se stal 15.srpen 2002. UPC přešla u všech programů na transpondérech 11,992, 12,304 a 12,383 GHz (ve všech případech polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4) z identu 88 na ident 89, který na kartách již byl, ale nepoužíval se. V praxi to znamená, že byly z provozu opět vyřazeny všechny nepřihlášené či ztracené karty UPC Direct.



Změna identu na 89 je novým, tentokrát zřejmě mohem účinějším opatřením společnosti UPC proti pirátskému příjmu. Při změně se dokonce objevily technické problémy i s některými originálními kartami platících diváků.

Pay-tv paket UPC Direct je vysílán na satelitech Astra 19.2E a je kódován systémem CryptoWorks. Pro příjem vedle digitálního přijímače a dekodéru CryptoWorks je zapotřebí originální přístupová karta UPC. Kódovací systém CryptoWorks dosud nebyl hackery prolomen.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články