Quantcast

Polsko: Moduly nCAM HD v prodeji

| Tisk

logo V Polsku byl zahájen prodej přístupových modulů nCAM HD pro příjem paketu Televize na kartě HD (TNK HD). První dodávky směřují k distributorům. Prodejici budou nCAM HD mít ve svém sortimentu během 10. až 15. listopadu 2010.

Cena modulu se bude pohybovat okolo 249 zlotých a v ceně modulu nCAM HD je příjem plné programové nabídky TNK HD a balíčků Domowy HD a Domowy HD Premium.

Po uplynutí tří měsíců je nutné prodloužit předplatné. Balíček Domowy HD stojí 19,90 zlotých měsíčně, atraktivnější balíček Domowy HD Premium stojí dalších 19,90 zlotých měsíčně, tedy celkově 39,80 zlotých měsíčně. Možné je předplatné na období tří, šesti nebo 12ti měsíců.

Nabídka obsahuje:

- Pakiet Bez Opłat (Paket bez poplatků): TVP1, TVP2, TVN, TVN Siedem, TVN HD, Religia.tv

- Pakiet Domowy HD: TVN HD +1, TVN 24, TVN Style, TVN Turbo, TVN Meteo, TVN CNBC, TVP Info, TVP Sport, Discovery Channel, TV4, Kino Polska, Disney Channel, Disney XD, Da Vinci Learning, AXN, Wojna i Pokój, Eurosport, nSport SD

- Pakiet Domowy HD Premium: TVP HD, nSport HD, Eurosport HD, MGM HD, Animal Planet HD, Discovery HD Showcase, NatGeo Wild HD, MTVNHD, BBC HD, Filmbox HD

Balíček programů Pakiet Bez Opłat je dostupný po dobu 12ti měsíců po skončení předplatného.

nCAM HD z technického pohledu je modulem CI+. V současné době ale nevyužívá žádného omezení, které CI+ nabízí. Díky tomu modul pracuje s většinou obvyklých přijímačů s CI rozhraním. Možné je nahrávání, timeshift. Výrobcem CAMu je firma Neotion, známá na polském trhu moduly NeoCAM a také NP4 umožňující příjem programů v MPEG-4 na přístrojích s MPEG-2.

V návodu k aktivaci modulu je uvedeno: Pokud používáte satelitní přijímač kompatibilní s CI+, bude provedena procedura autorizace modulu CAM. Informace o tomto procesu se zobrazují na obrazovce. Autorizace probíhá okolo dvou až tří minut, neprovádí se v přístrojích s CI rozhraním.

Na balení je také informace, že zákazník se má ujistit, že jeho set top box bude pracovat s nCAM HD. Modul pracuje se satelitními přijímači s televizory se satelitním tunerem v souladu s CI nebo CI+. Nové služby mohou v budoucnu vyžadovat přístroj kompatibilní s CI+. Některé SD programy a HD programy vyžadují satelitní HD set top box podporující DVB-S2 a MPEG-4.

Přístroje otestované s nCAM HD:

1) otestované set-top-boxy:
- Ferguson Ariva TT HD PVR, Ariva HD Combo,
- Ferguson FK-8500 HD, HF-8800 HD/8900 HD,
- He@ad SD 8500,
- Humax iCord HD,
- LyngBox,
- Maximum TS-3000CI HD Combo,
- Opticum HD 9600, HD TS 9600, TS 20 (pouze firmware se systémem Conax!)
- Opticum/Orton x402p, x403p, XTS703p (po aktualizaci nCAM HD na 1.00.01, aktualizaci nelze provést na těchto modulech!),
- Technisat Digit HD8-SX, TechniStar S1 CI+, DigiCorder HD S2X,
- Topfield SBP-2010, SRP-2100 TMS, SRP-2410, TF7710 (první tři mají problémy s titulky).

2) satelitní tunery v televizorech, které bez problémů pracují s nCAM HD:
- Sharp LC46HD1E (TV LCD),
- TechniSat TechniLine 32/40 HD CI+,
- TechniSat HDTV 32/40/46.

3) využodováno novější firmware, pomalejší dekódování programů, problémy s inicializací CAMu:
- Ferguson Ariva 200,
- Golden Interstar GI-S 980 2CR 2CI HD PVR,
- Golden Media Unibox 9060/9080,
- TechniSat DigiCorder HD S2X Plus.

Pořízený nCAM může mít aktuální firmware. V současné době (10.11.2010) je dostupný firmware ve verzi 1.00.01, která v porovnání s předchozí verzí (1.00.00) značně vylepšuje rychlost modulu. Majitelé modulu se starším firmware by měli provést aktualizaci, která se provádí na programu TVN HD, na kmitočtu 11,449 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK na satelitu Hot Bird (13°E).



Během aktualizace firmware se často stávalo, že přenos upgrade firmware v CAMu přestalo například na 90 procentech a delší dobu se nic nedělo. Je to typické chování. Zákazník v takovém případe nemá odpojovat přijímač. Podle testů probíhá aktualizace firmware zhruba 12 minut, z toho asi 6 minut CAM často visí na jedné hodnotě (obvykle 90%).

Pokud bude uživatel vyzván k aktualizaci firmware modulu, musí tak provést v menu modulu a výběrem příslušné možnosti. Pokud modul vytuhne při hledání nové verze firmware, může zákazník obnovit tovární nastavení modulu a pak vyjmout a opět vložit nCAM do CI rozhraní. Divák je pak automaticky na obrazovce během dvou až tří minut vyzván k aktualizaci na programu TVN HD.

Ne každý přijímač umožňuje aktualizaci - upgrade se nepodařilo na přijímači Opticim x402p/x403p. Pravděpodobně problém souvisí s levnějším procesorem ALI, který využívají i další výrobci jako Ferguson, Golden Media a další.

podle informací satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články