Quantcast

Programy ČT bezplatně jen na maximálně třech kartách

| Tisk

logo Společnost M77 Group, vlastník satelitních platforem Skylink a CS Link , zavedla začátkem září 2012 tzv. servisní poplatek za příjem neplacených programů, včetně okruhů České televize. Ta se s firmou dohodla na řešení bezplatného příjmu všech programů ČT ze satelitu Astry na pozici 23,5 st. východně.

Servisní poplatek sice vstoupil v platnost 1.9.2012, nicméně své důsledky přinesl teprve v tomto týdnu - v noci z 1.10.2012 na 2.10.2012 provedl operátor první vlnu vypínání karet s neuhrazeným servisním poplatkem s výjimkou programů ČT1, ČT2, Jednotka (STV1) a Dvojka (STV2). Další proces vypínání dekódovacích karet bude probíhat každý týden - v noci na úterý. Vypnutí zbývajících programů je naplánováno na 3.12.2012.

Do první vlny vypínání karet s neuhrazeným servisním poplatkem se tedy dostaly i programy České televize - ČT Sport (dříve (ČT4) a ČT Sport HD (ČT4 HD). Zájemci o programy České televize mají možnost bezplatně převést svoji dekódovací kartu CS Link nebo Skylink typu CryptoWorks nebo Irdeto/ICE na "Kartu ČT". V případě karet CryptoWorks ale musí počítat s budoucím přechodem na jiný typ kódování.

Česká televize se rozhodla omezit svoji nabídku bezplatného příjmu programů ze satelitu. Jednomu poplatníkovi zkonvertuje maximálně tři satelitní karty Skylink/CS Link na Kartu ČT. Toto omezení je porušení zákonu.

logo

Jak postupovat v převodu satelitní karty na Karta ČT

* pro převod stávající karty na službu Karta ČT je nutné vyplnit formulář, který najde zájemce na stránkách ČT
* službu mohou využít jak domácnosti, tak i podnikatelé a organizace
* formulář je nutné zaslat na poštovní adresu: Česká televize, televizní poplatky-karta ČT, Kavčí hory, 140 70 Praha 4



logo

Důležité změny s převodem karty na "Karta ČT"

* Karta ČT je určena pro příjem pouze programů ČT a to pro vlastní potřebu, resp. členy domácnosti
* Programy ČT bude divák přijímat pouze na území České republiky. V případě porušení tohoto omezení bude po upozornění ze strany ČT karta neprodleně zablokována
* Karta ČT umožní příjem pouze programů ČT a žádné další kryptované nebude moci divák přijímat
* ČT si vyhrazuje právo zkonvertovat maximálně tři satelitní karty na Kartu ČT u jednoho poplatníka; v případě firem pak maximálně do počtu placených koncesionářských poplatků z TV přijímačů

Společnost M77 Group o zpoplatnění bezplatných programů v balíčcích GRATIS/FREE (dnes DIGITAL) informovala prostřednictvím médií koncem května letošního roku. Všem svým klientům také postupně rozeslala dopis informující o změně podmínek v příjmu satelitních programů - tedy o zavedení servisního poplatku ve výši 29,-Kč v ČR, resp. 1,20 eur měsíčně na Slovensku. Přesto se někteří držitelé karet CS Link a Skylink o zavedení poplatku ani nedozví. Týká se to těch držitelů karet, které nejsou vedeny na stávajícího uživatele.

Servisní poplatek neplatí diváci s placenými balíčky/programy. Na jeden až dva roky jsou od poplatku osvobozeni i diváci, kteří v poslední době vyměnili starou kartu CS Link/Skylink za kartu Skylink Výměna.

redakce





Reklama




Vybrané články