Quantcast

Skylink: Některé HD programy s novými parametry

| Tisk

logo Zákazníci satelitní platformy Skylink, kteří si abonují některé HD programy, si musí přeladit svůj set top box. Provozovatelé satelitních uplinků v Nizozemí a Bulharsku, Canal Digitaal, resp. Satellite BG, dnes provedli ohlášenou změnu parametrů, která se dotkla i klientů satelitní služby Skylink a jejich zákazníků v Česku a na Slovensku.

Přeladění set top boxu se týká pouze diváků, kteří mají aktivní některý z následujících programů: Discovery HD Showcase, Brava HDTV, Penthouse HD1, MTV Live HD, iConcerts HD, Viasat HD (kanály Viasat Nature HD / Viasat History HD), Nat Geo HD a Nat Geo Wild HD. Zákazníků s nejnižším balíčkem DIGITAL (dříve GRATIS) se přeladění programů netýká.

Přeladění přístroje na nové parametry transpondérů se týká pouze těch přijímačů, které nezvládnou automatickou změnu FEC a modulace. Pokud divák na níže uvedených programech nemá dnes signál, musí programy přeladit se zadáním níže uvedených parametrů.

technické parametry - Discovery HD Showcase, Brava HDTV, Penthouse HD1:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,856 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 2/3 (původně 5/6)
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK (původně QPSK)

technické parametry - MTV Live HD, iConcerts HD, Viasat HD (kanály Viasat Nature HD / Viasat History HD), Nat Geo HD a Nat Geo Wild HD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)


kmitočet: 12,207 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6 (původně 3/4)
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Změnou FEC a v jednom případě úpravou modulace z QPSK na 8PSK získávají provozovatelé multiplexů další satelitní kapacitu pro chystané rozšíření programové nabídky bez nutnosti objednání dalšího transpondéru.

redakce





Reklama




Vybrané články