Quantcast

CS Link vypnul AXN, Spektrum, Universal Channel a Sport 2

| Tisk

logo Lucemburská mediální skupina M77 Group přistoupila k dalšímu kroku v plánu útlumu poskytování placené televize na kartách satelitní platformy CS Link . Dnes ráno bylo ukončeno šíření šesti placených programů CS Link a nahrazení textovou informací o vypínání placené televize.

Provozovatel a vlastník platformy CS Link dnes vypnul modulaci stanic AXN Czechia, AXN Crime, AXN Sci-Fi, Spektrum, Universal Channel a Sport 2 v MPEG-2. Tedy všech stanic, které byly výhradně součástí nabídky satelitní služby CS Link.

Diváci na kanálech AXN vidí následující textovou informaci: "POZOR! Placená nabídka je na kartách CS Link postupně vypínána. Registrujte, prosím, svoji kartu Skylink Výměna. Informace na www.cslink.cz."


logo
Podobná informace se objevila i na zbývajících kanálech v podobě rotující textové zprávy.

Dětský kanál Minimax stále běží. Podle vyjádření provozovatele ještě probíhají jednání ohledně možnosti migrace do platformy Skylink. Zařazení programu Minimax ale není jisté.

Připomeňme, že společnost M77 Group vlastní jak CS Link, tak i Skylink. Společnost se rozhodla rozvíjet své služby jen na kartách Skylink a zákazníkům CS Link nabídla jednoduchý způsob migrace na karty Skylink Výměna.

Přístupové karty CS Link dnes mohou dekódovat téměř celou nabídku balíčku DIGITAL (po uhrazení servisního poplatku) a také zbývající placené programy, které jsou společné s platformou Skylink.

bývalé technické parametry vypnutých kanálů - AXN Czechia, AXN Crime, AXN Sci-Fi:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,914 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

bývalé technické parametry vypnutých kanálů - Spektrum, Universal Channel:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

bývalé technické parametry vypnutých kanálů - Sport2:



satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

redakce





Reklama




Vybrané články