Quantcast

Nalaďte si ČT:D a ČT art v satelitní službě Skylink

| Tisk

logo Satelitní platforma Skylink dnes zahájila šíření nové programové pozice pro chystaný dvojkanál ČT:D (Déčko) a ČT art. Nová pozice se vysílá v multiplexu spolu s ostatními SD programy České televize. Pozice ČT:D / ČT art v současné době obsahuje testovací obrazec - barevné pruhy.

ČT:D (tzv. Déčko) a ČT art jsou dva nové programové okruhy veřejnoprávní České televize (ČT), které zahájí vysílání 31.8.2013. Přes den od 6:00 do 20:00 hodin bude vysílat dětský kanál ČT:D a ve 20:00 hodin začne na pozici Déčka vysílat kulturní kanál ČT art.

Programová pozice ČT:D / ČT art je od počátku zakódována dvojicí systémů podmíněného přístupu CryptoWorks a Irdeto, které patří jen novým přístupovým Irdeto a ICE kartám Skylink. Majitelé starších CryptoWorks a to Skylink i CS Link mají smůlu - program pro tyto karty nebude zřejmě dostupný. Nezapojení starších kryptovacích systémů souvisí s plánem provozovatele postupně ukončit provoz starších systémů CryptoWorks a nahradit je zmíněnými Irdeto a ICE kartami Skylink.

logo ČT využívá v satelitní distribuci svoji 30 MHz kapacitu v DVB-S multiplexu na satelitu Astra 3B. Je to dostatečná kapacita pro zařazení další stanice.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,525 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK



logo ID pozice: CT:D / CT art
service ID: 8009
video PID: 168
audio PIDy: 114 česky, 115 česky
CA Irdeto (CAID 0624), CryptoWorks (0D96)

Zájemci o nové programy ČT:D a ČT art se staršími kartami CS Link a Skylink tak budou muset provést výměnu přístupové karty za novější. Lucemburská mediální skupina M7 Group, vlastník platforem Skylink a CS Link, nedávno prodloužil výhodnou nabídku na výměnu staré karty. Divák tak může vedle širší nabídky programů získat dočasně i bonusový placený balíček (Mini).

redakce





Reklama




Vybrané články