Quantcast

Music Box: První slovenská hudební TV odstartovala

| Tisk

Music Box - první slovenská hudební televize odstartovalaNa Slovensku zahájila zkušební vysílání první hudební televize Music Box. Kanál má být podle autorů projektu 'interaktivní' a diváci si budou moci 'demokraticky' vybrat prostřednictvím telefonátu na audiotextové číslo, které klipy do vysílání půjdou. A právě peníze od telefonujících diváků mají být podle spolumajitele hlavním zdrojem příjmu Music boxu. Jeden hovor totiž bude stát 11,80 Sk za minutu. Za den provozovatel počítá, že zavolá či pošle SMS 5000 lidí. Za rok by tak provozovatel mohl získat cca 10 miliónů Sk.

Stanice Music Box nebude mít žádné studio, dramaturgy ani moderátory a vysílání mají proto ovlivňovat pouze diváci. Za cílovou skupinu považuje Marcel Děkanovský, zakladatel Music Boxu, zejména mladé lidi do 25 let. Autoři projektu kladou důraz hlavně na slovenské interprety a chtějí dát šanci především mladým kapelám, které budou moci nabídnou své klipy do vysílání zdarma - stačí dodat videokazetu s nahrávkou odpovídající kvality. Music Box je dokonce schopen zabezpečit nahrávku klipu začínajícím umělcům podstatně levněji než je obvyklé a může jim tak pomoci dostat se do vysílání stanice.

Music Box chce expandovat i na český trh a postupně stanici přebudovat na česko-slovenský hudební kanál. Představitelé firmy hodlají oslovit i kabelové operátory v České republice a Music Box chce hrát i klipy českých interpretů.

Do projektu televize Music Box vložili majitelé zatím 10 miliónů Sk. Na vytváření stanice bude pracovat přibližně 25 lidí. Music Box má sídlo v Bratislavě.

Slovenská hudební televize Music Box vysílá prostřednictvím družice Intelsat 707 (pozice 1W), na kmitočtu 11,540 GHz, polarizace vertikální, SR 26000, FEC 3/4, kde vysílá spolu s JOJ TV, TA3, BBC World, BBC Prime a Mreža Plus v rámci platformy TeleNor Slovakia. Zkušební vysílání je vysíláno volně, poté dojde z důvodu omezení licence k zakódování signálu v CA Conax.



Diváci na Slovensku budou moci Music Box přijímat také prostřednictím kabelových sítí (např. UPC a Satro).

V příštím roce má na Slovensku odstartovat další hudební televize - Music Channel. Ta bude vysílat na Slovensku prostřednictvím sady terestrických vysílačů. K distribuci signálu bude provozovoatel používat zřejmě paket Slovak Link, který vysílá na družici EuroBird 28.5E na kmitočtu 12,643 GHz (polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Signál bude v tomto případě kódován systémem CryptoWorks.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články