Quantcast

M7 Group koupila od Eutelsatu platformu KabelKiosk

| Tisk

logo Francouzský satelitní operátor Eutelsat dnes oznámil, že prodal společnosti M7A Group SA, pod obchodním názvem M7 Deutschland, společnost visAvision GmbH, která provozuje distribuční platformu KabelKiosk.

KabelKiosk dodává digitální kanály a interaktivní služby pro kabelové a IPTV sítě v Německu ze satelitu Eutelsat 9A (9°E).

M7A Group je dceřiná společnost M7 Group, jednoho z nejrychleji rostoucích provozovatelů televizních platforem v Evropě a je především v dobré pozici pro zajištění vývoje a spuštění nových IPTV a OTT video platforem KabelKiosk. M7 Group v Česku a na Slovensku provozuje satelitní služby Skylink a CS Link . Společnost vlastní také platformy v zahraničí (Canal Digitaal, TV Vlaanderen, TéléSAT, AustriaSAT, AustriaSAT Hungary).

Transakce zahrnuje dohodu o dlouhodobém pronájmu více transpondérů na pozici 9°E (nyní zde pracuje Eutelsat 9A). Eutelsat bude i nadále poskytovat uplink služeb pro platformu KabelKiosk od jeho teleportů v Itálii a ve Francii. Společnosti Eutelsat a M7 Deutschland se navíc dohodly, že vytvoří strategické partnerství pro připojené televizory, které bude kombinovat vysílání a on-demand video služby.

Michel de Rosen, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Eutelsat k tomu poznamenal: "Po vybudování silné distribuční video platformy v Německu, je nyní čas pro nového akcionáře, který bude řídit vývoj KabelKiosk k nové možnosti expanze. Nedávné spuštění nové maďarské placené televize z naší pozice 9°E a dnešní transakce posiluje náš vztah se silnou společností M7. Využívám této příležitosti, jménem všech v Eutelsatu, abych vyjádřil svou vděčnost týmu KabelKiosk, pod vedením Martina Rutenbeck a Alessandro Lanfranconi pro energii a odhodlání, které byly použity k budování dynamického podniku, který je dobře umístěn a může pokročit do další fáze růstu."

Kees Färber, generální ředitel společnosti M7 Deutschland dodal: "Akvizice KabelKiosk je skvělá příležitost pro náš vstup na německý trh pro operátory televizních platforem. Jsme přesvědčeni, že KabelKiosk dále poroste se svým stávajícím kabelovým podnikáním, stejně jako dosažení nového růstu prostřednictvím zajímavých nových příležitostí, které nabízejí nové IPTV a OTT platformy."



Martina Rutenbeck, generální ředitelka KabelKiosk uvedla: "Díky využití významných odborných znalostí M7 v oblasti operace, jsme v dobré pozici, aby i nadále jsme pokračovali v expanzi našich kabelových aktivit a současně urychlili svoji diversifikaci do poskytování služeb IPTV/OTT."

V letech 2012 až 2013 KabelKiosk generoval Eutelsatu tržby ve výši zhruba 25 milionů eur. Podmínky smlouvy o prodeji zůstanou důvěrné. Transakce podléhá schválení regulačními úřady a měla by být dokončena v červenci.

redakce





Reklama




Vybrané články