Quantcast

Český Impuls, KinoSvět TV - novinky v českém éteru

| Tisk

obrázek Na českém trhu startují dva nové programy - nová rozhlasová stanice Český Impuls a také dokumentární kanál KinoSvět TV. První stanice startuje dnes, v neděli. Na druhou novinku si musí zájemci počkat do pondělí. Obě stanice již vysílají. Rozhlasová stanice přechází na řádné vysílání, televizní stanice rozšiřuje pokrytí na (téměř) celé území České republiky.

Český Impuls

Na Den české státnosti 28. září 2014 se rozhodl provozovatel populární celoplošné komerční rozhlasové stanice Impuls spustit svůj sesterský program Český Impuls. Podle provozovatele se jedná o bonusový program který má potěšit posluchače českou a slovenskou hudbou zejména ze 60. až 80. let minulého století.

Český Impuls nevysílá jen českou populární hudbu ale také české country, folk a trampské písničky. Denně od 9:00 do 10:00 hodin hraje na přání posluchačů.

Cílovou skupinou stanice Český Impuls jsou posluchači důchodového a předdůchodového věku.

Jak naladit Český Impuls

Český Impuls nevysílá v klasickém pásmu VKV (Velmi krátké vlny), nýbrž na středních vlnách (SV) na kmitočtu 981 kHz ze středočeského vysílače Líbeznice. Vysílač s maximálním povoleným výkonem 10 kW pokrývá území České republiky. S kvalitním přijímačem a anténou lze vysílání naladit i za hranicemi Česka.

Další možností příjmu stanice Český Impuls nabízejí moderní technologie. V Praze a části středních Čech je možné vysílání poslouchat z Regionální sítě 4 (RS4) společnosti Prague Digital TV (PDTV) na K46 (674 MHz) z vysílačů Ládví, Strahov a Zelený pruh.

Stanice Český Impuls je také součástí experimentálního vysílání digitálního rozhlasu v systému DAB z vysílačů Strahov a Žižkov. K poslechu je nutný přijímač podporující normu DAB+.

Poslední možností je poslech stanice Český Impuls přes internet - ceskyimpuls.cz.

KinoSvět

obrázek V pondělí 29.9.2014 rozšíří své stávající pokrytí dokumentární kanál KinoSvět TV. V 19:30 hodin bude slavnostně zahájeno vysílání v celoplošném terestrickém multiplexu Regionální síť 7 (RS7) společnosti Progress Digital. O 30 minut později se připojí také satelitní platforma Skylink.

Stanice KinoSvět TV odstartovala 1.3.2013 a od počátku byla dostupná jen v Praze a středních Čechách skrz regionální multiplex, kanál později rozšířil terestrické pokrytí a vstoupil do dalšího regionálního multiplexu na Mostecku.

Kinosvět TV se doposud zaměřoval zejména na starší české a československé dokumenty. S celoplošným pokrytím přechází na širokoúhlý obrazový formát 16:9. Divákům celoplošné distribuce přinese nové pořady, včetně filmů. "Každý večer v pravidelnou dobu pak uvedeme celovečerní hraný, či dokumentární film z domácí, nebo zahraniční produkce," uvedl Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, která stanici KinoSvět TV provozuje. V programu stanice KinoSvět nebudou chybět ani programové bloky vztahující se k historii, vesmíru, cestování, vědě a technice, životnímu stylu, světovým událostem a v neposlední řadě i k vojenství a válkám, jak minulým, tak současným. Stanice nezapomene ani na děti a přinese pravidelné pásmo MiniSvět s pohádkami a písničkami.

Jak bylo již uvedeno, celoplošné vysílání televize KinoSvět bude zahájeno v pondělí 29.9. v 19:30 hodin úvodním startovacím self promo videoklipem. Program regionální a celoplošné distribuce KinoSvět se spojí v 19:44 hodin. Prvním pořadem v celoplošné distribuci budou "Filmové noviny". Ve 20:00 hodin se k programu KinoSvět na dvě hodiny připojí satelitní platforma Skylink. Programové schéma televize pamatovalo i na satelitní distribuci, takže pořad začíná ve 20:00 hodin a ve dvouhodinovém bloku končí úderem 22. hodiny.

Ukázka z programu KinoSvět (kompletní v sekci TV Program, týdenní ukázka v sekci Download)


Pondělí 29.9.2014 od 20:00 do 22:00 hodin

20.00 Rudolf II a jeho Praha
rudolfínská doba. Dokument kulturní agentury La Bon líčí život Rudolfa II a jeho období, kdy panoval v našem hlavním městě.
20.54 Katarský průšvih
MS ve fotbale. Mistrovství světa ve fotbale 2022 bude již 22. mistrovstvím pořádaným asociací FIFA. Závěrečný turnaj, kam se mužské fotbalové národní týmy probojují z kvalifikace, se uskuteční v Kataru. Bude to poprvé v historii, co se MS ve fotbale v kategorii dospělých uskuteční v arabské zemi. Dosud se v tomto regionu nekonalo žádné takové MS, ať už v kategorii mužů nebo žen. Vzhledem k tomu, že v arabských zemích bývá v létě příliš horko, uvažuje se o konání šampionátu v zimě.
21.29 Stopy, fakta, tajemství


Obětovaní lidé. Stanislav Motl pátrá po záhadách, které se udály v dávné minulosti a odkrývá mnohá tajemství o našich předcích.
21.51 Plitvická jezera
Dokument Československo 1957.

Jak naladit KinoSvět TV

Stanice KinoSvět TV je součástí multiplexu RS7. Jde o DVB-T platformu, která šíří také programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport, ČT:D/ČT art a také Retro Music TV. Pokud přijímáte všechny tyto programy z pozemního vysílání, můžete přijímat také novou celoplošnou stanici KinoSvět TV. Stačí provést nové vyhledávání, případně v seznamu programů vyhledat programovou pozici KINOSVET.

Od zahájení celoplošné distribuce je vysílání KinoSvět TV dostupné i divákům satelitní platformy Skylink. Bohužel, z kapacitních důvodů bude KinoSvět TV vysílat jen od 20:00 hodin do 22:00 hodin. Tedy na volné kapacitě po skončení denního vysílání dětské stanice Minimax a před zahájením nočního vysílání stanice pro dospělé Leo TV.

KinoSvět TV naladí satelitní diváci na družici Astra 3B (23,5°E), na kmitočtu 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK.

redakce





Reklama




Vybrané články